Fudbaleri Al Ahlija (©Reuters)
Fudbaleri Al Ahlija (©Reuters)

Al Ahli bez sedmorice prvotimaca traži važne bodove

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.07.21. | 13:55

Novi-stari prvak Afrike nastavlja poteru za Zamalekom u šampionatu Egipta duelom sa Nacionalnom bankom Egipta (četvrtak, 19.00). U Kairu se sprema i rokada napadača, pošto je Ahmed Jaser Rajan dobio ponudu iz Turske

Težak period očekuje najtrofejniji afrički tim Al Ahli. Ima imperativ da pobeđuje na svakom meču do kraja sezone, ukoliko želi da osvoji titulu u Egiptu, ali trener Pitso Mosimane je bez čak šestorice fudbalera, koji su otišli na Olimpijske igre u Tokio. U takvom stanju moraće da traži bodove u četvrtak od 19 časova protiv Nacionalne banke Egipta.

Dres nacionalnog tima Egipta na Igrama nose prvi golman Al Ahlija Mohamed El Šenavi, kao i igrači Ahmed Ramadan Bekam, Salah Mohsen, Naser Maher, Taher Mohamed Taher i Akram Tavfik. Uz sve njih, protiv NB Egipta neće igrati ni Husein El Šahat, koji se povredio tokom finala Lige šampiona prošlog vikenda, u kojem je Al Ahli savladao Kajzer Čifse sa 3:0 i tako odbranio afrički tron. El Šahat neće igrati najmanje još desetak dana, dok se potpuno ne oporavi.

Izabrane vesti

Al Ahli je ove sezone već kiksnuo protiv NB Egipta, novog prvoligaša. U januaru je bilo 0:0, a tačno za taj jedan bod Bankari sada nisu u zoni ispadanja. Prvi su iznad crte, iako imaju isti broj poena kao 16-plasirani Asvan.

19.00: (1,25) Al Ahli (5,50) Nacionalna banka Egipta (10,0)

Al Ahli trenutno zaostaje 10 bodova za Zamalekom, ali je zbog nastupa u Ligi šampiona odigrao četiri prvenstvena meča manje od najvećeg rivala. Ukoliko uspe da trijumfuje na sva četiri zaostala meča, povešće na tabeli sa dva poena prednosti.

Uprkos specifičnoj situaciji, Crveni đavoli nameravaju da promene malo tim. U potrazi su za novim napadačem, a čitavu potragu ubrzala je i ponuda koju su dobili iz Turske za Ahmeda Jasera Rajana.

Ovaj 23-godišnji fudbaler, koji je u Keramika Kleopatri dominirao, ali se potom u Kairu nije snašao ove sezone i na 10 mečeva nije dao nijedan gol. Samo je upisao dve asistencije.

Prema pisanjima afričkih medija, najverovatnije će Al Ahli da pojača špic Radže Kazablanke Sufijane Rahimi. On je već sarađivao sa Mosimaneom u Mamelodi Sandaunsu.

Rahimi je veoma dobar igrač, preporučen nam je i razmišljamo o tome da li da pošaljemo konkretnu ponudu. Moramo dobro da razmislimo i proučimo da li bi odgovarao našem stilu igre. Moramo da budemo oprezni“, kazao je Mosimane.

U međuvremenu bi trebalo da dođe i vezista tanzanijskog prvaka Simbe, Luis Mikisone. Ovaj 26-godišnji reprezentativac Mozambika je u Ligi šampiona postigao tri gola i zabeležio tri asistencije.

EGIPAT 1 – ZAOSTALI MEČ 25. KOLA

Četvrtak

19.00: (1,25) Al Ahli (5,50) Nacionalna banka Egipta (10,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Egipat 1Al Ahli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara