Ulrajh i Miler posle autogola (©Reuters)
Ulrajh i Miler posle autogola (©Reuters)

Alarm na Alijanc areni pred revanš sa Salcburgom: Bajern se namučio da sačuva bod protiv Bajera (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 05.03.22. | 17:33

Remi kojim Bavarci mogu biti zadovoljniji

Derbi meč 25. kola Bundeslige između Bajern Minhena i Bajer Leverkuzena završen je bez pobednika - 1:1, a bodom zadovoljniji mogu biti domaći fudbaleri, koji su osim u uvodnih pola sata imali velikih problema da izbegnu poraz.

Utakmicu su obeležile šanse na obre strane, ali i grešake, što će sigurno zabrinuti Julijana Nagelsmana uoči revanša osmine finala Lige šampiona sa Salcburgom. Podsetimo, meč u Austriji završen je 1:1, a i tada su Bavarci pokazali ranjivost. Ukoliko ne zategnu odbranu, imaće velikih problema za tri dana na svom stadionu...

Izabrane vesti

Imao je Bajern kontrolu u prvih pola sata, što je i donelo vođstvo pogotkom Niklasa Šulea u 18. minutu nakon kornera i konfuzije među igračima gostujućeg tima koju je predvodio Džonatan Ta. Prvo je početnički promašio loptu, a onda zasmetao Pjeru Inkapijeu u skoku.

Mogli su Bavarci brzo da dupliraju vođstvo, ali Miler i Gnabri nisu iskoristili svoje šanse. Kako je Bajern igrao u prvih pola sata najbolje oslikava statistika. Posed lopte bio je 63:37 u korist Bavaravca, koji su imali tri šuta u okvir gola, dok gosti nijednom nisu naterali Svena Ulrajha na intervenciju. Međutim, u poslednjih 15 minuta prvog poluvremena potpuno se raspala odbrana Bajerna. Neshvatljive greške za klub koji cilja evropsku titulu pravili su igrači domaćeg tima, a počelo je autogolom Tomasa Milera usled loše komunikacije sa Ulrajhom. Bespotrebno je golgeter Bavaraca intervenisao ispred svog golmana i atraktivno, ali u pogrešnu mrežu, poslao loptu.

Potom je Dajo Upamekano u 42. minutu odigrao lošu povratnu ka golmanu, Amin Adli došao do lopte, obišao Ulrajha, ali i šutirao samo u stativu. Nepun minut kasnije 21-godišnji Francuz opet je bio u šansi. Pobegao je Kimihu, bio sam pred golom Bajerna, ali je šutirao pored gola. Pre odlaska na odmor zapretio je i Čileanac Čarls Arangiz posle akcije gostiju po desnoj strani, a posle dugo vremena opasan napad izveli su i domaćini u 45. minutu, kada je Gnabri sjajno uhvatio volej posle pokušaja Levandovskog glavom, ipak, pogodio je samo spoljni deo mreže.

Pauza između dva poluvremena nije poremetila fudbalere Bajer Leverkuzena. Nastavili su sa ofanzivnom igrom, stvorili veći broj prilika, a prvu za manje od minuta igre u drugom delu meča. Ponovo je Amin Adli bio u centru pažnje posle greške Kimiha, ali je Pavar uspeo da u poslednjem trenutku blokira njegov šut. Musijala je uzvratio u 47. minutu, šutirao u donji desni ugao Lukasa Hradeckog i naterao Finca da se pruži koliko je dug. Uspeo je golman Aspirindžija da skrene loptu u korner.

Usledio je potom period bez većih uzbuđenja, da bi odmah po ulasku u igru veliku priliku imao Marsel Zabicer na sjajno dodavanje Musijale u 62. minutu. Sam je bio ispred Hradeckog, mogao još da priđe golu, ali je izabrao da šutira, a to je učinio poslavši loptu pravo u golmana Bajera.

U poslednjih pola sata Bajern je uspeo da drži napadače Leverkuzena dalje od svog kaznenog prostora, bilo je još nekoliko potencijalno opasnih napada na obe strane, ali su defanzivci uspešno otklanjali opasnost.

Bajern i dalje ima velikih devet bodova prednosti uoči na drugoplasiranu Borusiju Dortmund, koja doduše ima meč manje, ali iako je teško poverovati da će minhenska mašinerija biti skinuta sa trona u Bundesligi, sve više u poslednje vreme čini se da ovaj Bajernov tim, pod vođstvom mladog Nagelsmana, još nije zreo za trofej Lige šampiona.

Treba, ipak, istaći da su Bavarci protiv Bajera igrali bez Manuela Nojera na golu, a Lukasa Ernandeza, Alfonsa Dejvisa i Leona Gorecke u polju.

Važne pobede u borbi za opstanak ostvarili su Bohum i Volfsburg. Tim srpskih internacionalaca Miloša Pantovića i Erhana Mašovića slavio je kod kuće protiv Grojter Firta 2:1, dok su Vukovi, takođe na svom stadionu, pobedom 1:0 usporili Union Berlin u nameri da se domogne međunarodne scene.

U derbiju sa Ligu šampiona Lajpcig je pogotkom Anhelina u 90. minutu uspeo da otkine dva boda Frajburgu, koji je vodio od 38. preko Ermedina Demirovića i ostane bodovno poravnat, ali u prednosti zbog bolje gol-razlike.

Ajntraht je s Filipom Kostićem ceo meč u timu protutnjao Berlinom i savladao Hetrtu 4:1, ostavivši domaćine u zoni ispadanja.

BUNDESLIGA – 25. KOLO

Petak

Arminija Bilefeld - Augzburg 0:1 (0:0)

/Kaliđuri 50/

Subota

Bajern Minhen - Bajer Leverkuzen 1:1 (1:1)

/Šule 18 - Miler 36 ag/

Bohum - Grojter Firt 2:1 (1:0)

/Leič 35, Losila 71 - Bela-Kočap ag 64/

Herta - Ajntraht Frankfurt 1:4 (0:1)

/Selke 61 - Knauf 17, Tuta 48, Lindstrom 56, Bore 63/

RB Lajpcig - Frajburg 1:1 (0:1)

/Anhelino 90 - Demirović 38/

Volfsburg - Union Berlin 1:0 (1:0)

/Avoninji 24/


18.30: (3,25) Štutgart (3,40) Borusija Menhengladbah (2,35)

Nedelja

15.30: (4,90) Majnc (3,60) Borusija Dortmund (1,75)

17.30: (2,80) Keln (3,50) Hofenhajm (2,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bajern MinhenBajer LeverkuzenTomas MilerRobert Levandovski

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara