Serhio Buskets (©Reuters)
Serhio Buskets (©Reuters)

Alarm u Španiji, Serhio Busket pozitivan na koronu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.06.21. | 22:54

I to osam dana do prve utakmice Furije na Evropskom prvenstvu

Alarm se oglasio u ekipi Španije – Serhio Buskets dobio je pozitivan test na virus korona!

Samo osam dana pre utakmice protiv Švedske kapiten Španije momentalno je napustio trening kamp, mada svi tamošnji mediji pišu da je situacija alarmantna. Da je zaista tako potvrđuje i odluka da se prijateljska utakmica protiv Litvanije u utorak igra sa kompletnom mladom reprezentacijom, odnosno igračima do 21 godine.

Izabrane vesti

14. jun, 21.00: (1,50) Španija (4,00) Švedska (7,25)

Jedina pozitivna stvar zasad je što su svi dobili negativan PCR test, s tim što je pitanje da li je neko u međuvremenu bio u kontaktu s Busketsom dovoljno dugo da razvije virus jer je za tako nešto potreban period inkubacije. Svi igrači, stručni štab i članovi tima nalaze se u izolaciji i radiće dalje po specijalno pripremljenom individualnom programu kako bi nastavili pripreme za EURO.

Španski Savez potvrdio je vest, uz napomenu da lekarski tim nacionalne selekcije radi sve kako bi se igračima omogućio dalji rad, ali u izolaciji. Što se Busketsa tiče on će sigurno ostati svih deset dana u izolaciji, što znači da propušta utakmicu protiv Švedske u prvom kolu, ali je pitanje da li će i koliko biti spreman uopšte za nastavak takmičenja i da li će, pre svega, imati dozvolu da trenira u vremenu dok ne prođe ovaj period s obzirom na pozitivan test. Nije poznato kakve i da li uopšte Buskets ima izraženu kliničku sliku tipičnu za osobe obolele od virusa korona.

Niko u ovom trenutku ne zna da li će novi kapiten Španije u odsustvu Serhija Ramosa uopšte biti u takmičarskom timu. U Španiji već spekulišu o tome da će Luis Enrike naknadno pozvati igrača umesto veziste Barselone, jer za to ima pravo. Tačnije, najkasnije 48 sati pre odigravanja prve utakmice može da promeni povređene ili eventualno igrače sa pozitivnim testom. Za Španiju je taj rok subota do 21 čas po srednjoevropskom vremenu, što je tačno dva dana pre odigravanja susreta sa Švedskom.



tagovi

Fudbalska reprezentacija ŠpanijeSerhio BusketsEuro2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara