Sebastijan Ale (@Reuters)
Sebastijan Ale (@Reuters)

Ale umesto Halanda? Dortmundu se sviđa ideja, Ten Hag upozorava: Skupo će da vas košta

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.10.21. | 12:47

Kako se bude bližio trenutak odlaska Erlinga Halanda imena naslednika će samo da se nižu...

Borusija iz Dortmunda uveliko se prirema za predstojeći prelazni rok, odnosno za leto tokom kojeg će najverovatnije ostati bez Erlinga Halanda. Nemački mediji juče su pisali o jednom od kandidata da zameni gorostasnog Norvežanina - u pitanju je Karim Adejemi - no 19-godišnjak iz Salcburga ima ozbiljnu konkurenciju. Ako ćemo po gabaritima možda i glavnog favorita, pod pretpostavkom da na Vestfalenu žele da Halanda zamene fizički približno dominantim napadačem.

Sport Bild navodi kako Hans Joakim Vacke i njegovi saradnici već neko vreme gledaju ka Amsterdamu, gde je Sebastijan Ale (27) u dresu Ajaksa u potpunosti rehabilitovao karijeru.

Izabrane vesti

Francuski napadač nakon eksplozije u Ajntrahtu (u tandemu sa Lukom Jovićem) otišao je u Vest Hem za 50.000.000 evra, ali kako se u Premijer ligi nije snašao usledio je ekspresan odlazak. Kopljanici su ga oberučke prihvatili (doduše i vrlo lepo platili - 22.500.000), vratili u život, a ovaj je počeo da im se višestruko isplaćuje. Samo od starta tekuće sezone na 11 utakmica Ale je postigao 10 golova, od čega polovinu u Ligi šampiona.

Po stilu igre i fizikalijama Sebastijan Ale jeste sličan Halandu. Nije toliko brz, stoji, ali da bi mogao da bude adekvatna zamena - nema sumnje. Pogotovo što mu ne bi trebao period privikavanja na Bundesligu.

E sad, želje su jedno, realnost sasvim drugo. Trener Ajaksa Erik ten Hag nedavno je kazao kako nijedan njegov igrač nema izlaznu klauzulu, te kako neće biti raspordaje posle odličnih rezultata...

"Ne znam za planove Dortmunda... S klasom koju poseduje Ale nema sumnje da može da bude zanimljiv jednom takvom klubu. Ono što mogu da tvrdim - bila bi to veoma skupa operacija za njih", poručio je iskusni stručnjak.


tagovi

Sebastijan Ale

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara