Stanojević (© FK Partizan)
Stanojević (© FK Partizan)

Aleksandar Stanojević: Nema šanse da potcenimo Floru, bilo bi neozbiljno

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.11.21. | 10:53

„Idemo u smeru stabilizacije“, pojasnio je trener Partizana pred meč Lige konferencije

Zamajac je stigao u vidu pobede nad Vojvodinom (4:1). Popravljenog ambijenta i sa naraslim samopouzdanjem, fudbaleri Partizana su se otisnuli u Talin, uvereni da će se u četvrtak pred ponoć u Beograd vratiti kao učesnici eliminacione faze Lige konferencije.

Dva scenarija im garantuju evropsko proleće: pobeda – sigurno; remi – verovatno.

Izabrane vesti

Moramo da idemo na sva tri boda, iz 1.000 razloga. Možete da izvučete zaključke šta to znači“, precizirao je Aleksandar Stanojević da će se njegov tim postaviti ofanzivno na stadionu Lilekula. „Videli smo da je hladno na Baltiku, padao je sneg, nadamo se da će teren biti dobro pripremljen, ali odlazimo sa jasnim ciljem“.

Pre dva meseca u Humskoj je Parni valjka slavio 2:0 pogoicima Lazara Markovića, ali se i na tom meču, baš kao i na ostalima u grupnoj fazi videlo da tim Jirgena Hena deluje nije amaterski kakvim ga je deo javnosti doživeo.

Retko Flora gubi u Talinu. Pogledajte evropske utakmice na njenom stadionu, o prvenstvu Estonije da ne govorim. Zato smo maksimalno koncentrisani. Nema šanse da u Evropi bilo koga potcenimo. Bilo bi neozbiljno da to uradimo u savremenom fudbalu. Bila je teška utakmica u Beogradu, imali su Estonci šanse, ali smo zasluženo pobedili. Sad će biti drugačija utakmica“.

Između ostalog i usled činjenice da će domaćin moći da računa na fudbalera kog srpska publika nije mogla da vidi na delu.

Vratio im se Rauno Sapinen, najbolji strelac ekipe. Generalno, Flora igra drugačije kod kuće, sigurno će pokušati da bude dominantnija nego u Humskoj, zavisi koliko ćemo joj to dozvoliti. Sapinen jeste najveća opasnost po nas, ali ima Flora dosta iskusnih fudbalera, sa velikim evropskim iskustvom. Opasna ekipa“.

S druge strane, Partizanu je prijala dvonedeljna pauza usled obaveza reprezentacija. Po povratku je u derbiju kola razneo Vojvodinu jednom od najboljih partija od početka sezone (4:1), a u narednih 20 dana će odigrati sedam utakmica, što je izuzetno zahtevan ritam.

Sad idemo u smeru stabilizacije, posle Flore gostujemo Voždovcu, Dubočici u kupu, imamo prvenstveni meč sa Novim Pazarom i evropski sa Anortozisom. Iz tog razloga ćemo i tim za meč u Talinu praviti u odnosu na dve utakmice, ono što nas očekuje u nedelju. Primera radi, Lazar Marković nije u potpunosti spremna, čuvamo ga što duže možemo, dok Nemanja Jović opet ima problem sa kolenom“, pojasnio je Aleksandar Stanojević.


tagovi

Liga konferencijeFK PartizanFloraAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara