Aleksandre Lakazet (VIDEO)
Aleksandre Lakazet (VIDEO)

Aleksandre Lakazet: Nemoguće je porediti Anrija i mene, cilj je osvajanje Lige Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.04.21. | 23:54

Špic Arsenala govorio za Mozzart Sport Kenija

Arsenal igra jednu od slabijih sezona u Premijer ligi, a ako u njoj možemo da izdvajamo svetle tačke, ne može se zaobići Aleksandre Lakazet. Sa nova dva gola za vikend srušio je Šefild Junajted, a potom u ekskluzivnom intervjuu za Mozzart Sport Kenija pričao o sezoni u Arsenalu, saradnji sa Pjerom-Emerikom Obamejanom, ali i sličnostima sa Tijerijem Anrijem, sunarodnikom i jednom od fudbalskih idola.

Izabrane vesti

"Bio sam pravi Arsenalov navijač kao klinac. Cela moja porodica je navijala za Tobžije. Tjeri Anri je bio jedan od mojih omiljenih fudbalera, uzor i dolazak u Arseanal za mene je predstavljao pravu čast. Nemoguće je porediti mene sa Anrijem. Tijeri je bio znatno brži, viši, naravno bolji fudbaler od mene. Ja preferiram igru u špicu napada, dok je on više uživao na krilu”, počeo je Lakazet.

(3,10) Atletiko Tukuman (3,20) Velez Sarsfild (2,25)

Lakazet je na Emirejts stigao jula 2017. godine, Obamejan oko šest meseci kasnije, a otkako su se zajedno našli u Arsenalu na snazi je pitanje mogu li njih dvojica sa uspehom da igraju zajedno.

"Mnogo sam opušteniji kao klasičan špic i na toj poziciji moji kvaliteti više dolaze do izražaja. Volim da igram sa Obamejanom, pokazali smo da možemo da funkcionišemo zajedno. Ali nije nan ama da odlučujemo kako će izgledati postava ili formacija. Trener je taj koji bira, a meni je uvek zadovoljstvo kada vidim Pjera, levo od sebe.”

Sa 13 prvenstvenih pogodaka, Lakazetu fali jedan da izjednači najefikasniju premijerligašku sezonu karijere. Najraspucaniji bio je u premijernoj, u drugoj naj korisniji sa 13 pogodaka i deset asistencija, treća je iznedrila deset golova i šest dodavanja koja su prethodila pogocima saigrača. Bez obzira na činjenicu da će lični rekord na Ostrvu izvesno pasti, Francuz je fokusiran jedino na pomoć ekipi.

"Mislim da sam u mogunosti da pružim još više, ali sam takođe zadovoljan učinkom jer ovo nije laka sezona za tim. Bilo je mnogo različitih trenutaka, kada smo igrali dobro i kada to nismo činili. Naravno golovi su uvek najvažniji i brojke koje se odnose na njih, ali lično mi je najvažnije da pomažem ekipi na terenu, kao i u svlačionici."

Kako je plasman u Ligu šampiona kroz domaće prvenstvo nemoguća misija, Arsenal je rešen da alternativnim putem obezbedi učeće u kontinentalnoj A produkciji sledeće sezone.

"Liga Evrope nam je veoma važna, želimo da je osvojimo. Igrali smo polufinale i finale prethodnih godina, ali ova sezona mogla bi da bude naša. Želimo trofej i plasman u Ligu šampiona. To nam mnogo znači, kako fudbalerima, tako i navijačima. Želimo da završimo sezonu u Premijer ligi što bolje, ali biće teško završiti na visokim pozicijama. Ako pobeđujemo svake nedelje, to će nam rasplamsati samopouzdanje za Ligu Evrope. Cilj je osvajanje Lige Evrope i što bolji plasman u Premijer ligi. To nisu ludi snovi. Pokazali smo da možemo da pobedimo neke sjajne timove, tako da sve zavisi od nas."

Za kraj, ne sumnja da je Arsenal na pravom putu sa Mikelom Artetom kao kormilarom.

"Arteta će klubu doneti mnogo stabilnosti, on želi dugo da se zadrži na klupi. Otkako je došao, mnogo se promena dogodilo u samom klubu i trening centru. Uživa veliko poštovanje, a igrači veruju u njega. Mlad je, ali i prepun iskustva sticanog u Mančester Sitiju uz sjajnog Gvardiolu. Doneo je to u klub što je velika stvar za nas igrače", zaključio je Arsenalov golgeter.


tagovi

ArsenalAleksandre LakazetAleksandr Lakazet

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara