Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Alkoholisanje i suspenzije u Barankilji pred ključne borbe za plej-of

Vreme čitanja: 4min | sub. 13.05.23. | 23:07

Kolumbija 1: Junior bez petorice dočekuje Deportivo Pereiru u 19. kolu Aperture

Ligaški deo kolumbijskog prvenstva ulazi u završnicu i ovog vikenda odigraće se neki od ključnih duela koji će početi da odlučuju o budućnosti pojedinih timova koji žele da se kvalifikuju među osam najboljih. Jedan od njih je upravo i noćašnji (03.30) okršaj na stadionu Metropolitano Roberto Melandes u Barankilji između Juniora i Deportivo Pereire kao zvaničnog branioca trona u formatu Aperture.

Tokom prethodne nedelje neke neuobičajne stvari događale su se u timu Juniora, a koje će za posledicu imati brojne izostanke u igračkom kadru, ne samo za ovaj meč, već po svemu sudeći i u nastavku sezone. Tim Ajkula koji predvodi Ernan Dario Gomez, stručnjak poznat po čeličnoj disciplini, neće moći da računa na nekolicinu igrača posle problema koji je izmakao kontroli pre nekoliko dana. Naime, konstantovano je da je Luis Čino Sandoval stigao na trening u veoma alkoholisanom stanju i samim tim, posle odluke trenera da ga ukloni iz sastava, upravni odbor je odlučio da 23-godišnjaku raskine ugovor.

Izabrane vesti

Međutim, u nedisciplini Juniora bili su uključeni i drugi igrači poput Valmera Pačeka, Hozea Ortiza, Sezara Hajdara i Omara Albornoza, koji su takođe suspendovani iz tima za finalne datume lige. Isto tako, posle odluke Ernana Gomeza da ne računa na nedisciplinovane igrače u odlučujućim utakmicama u Aperturi, upravni odbor kluba pokrenuo je odgovarajuće procese optužbi i svaki uključeni igrač je morao da prisustvuje vanrednom sastanku kluba da bi saopštio šta se dogodilo. Pošto je svaki od njih dao svoju verziju događaja, igrači su napustili administrativno sedište, gde su im prišli novinari koji su ih čekali. Međutim, odnos igrača prema medijima nije bio najbolji i svi su istakli da se ništa nije desilo i da će se i dalje fokusirati na dalji plasman ekipe.

Iz tog razloga, među glavnim novitetima sa kojima će se suočiti sastav popularnog Bolilja je angažovanje do sada uglavnom alternativnih rešenja poput Andreja Estupinjana, Alfonsa Simara, Nilsona Kastriljona i nedavno prekomandovanog iz omladinskog tima Žordana Barera. Pored toga, tu je i ponovno pojavljivanje povređenog Fredija Hinestroze.

03.30: (1,70) Junior (3,45) Pereira (4,90)

Junior trenutno zauzima devetu poziciju, sa bodom zaostatka i utakmicom manje od La Ekidada koji se nalazi na osmom i poslednjem mestu na tabeli koje vodi u Kvadrangular. U proteklih 18 kola osvojio je 24 boda iz ujednačenog učinka od šest pobeda, remija i poraza, uz 15 postignutih i 17 datih golova. U poslednjih devet odigranih utakmica kod kuće u nacionalnom prvenstvu, Junior je imao konstantan učinak sa četiri pobede, četiri remija i samo jednim neuspehom. Generalno, u proteklih deset utakmica ligi tim iz Barankilje je zabeležio pet trijumfa, dva enrešena duela i tri poraza. U prethodnoj utakmici, Ajkule su poražene od Onse Kaldasa 2:0 u gostima.

S druge strane, još aktuelni šampion Aperture, Deportivo Pereira ima vrlo malo šansi da se nađe u finalnoj rundi formata, a za odbranu trona moraće po svaku cenu da doda tri boda u Barankilji kako bi maker matematički ostala sa tom opcijom, iako to zavisi i od drugih rezultata.

Deportivo Pereira zauzima 14. mesto, sa 21 osvojenim bodom. Tim Alehandra Restrepa je u poslednjih devet utakmica kao gost zabeležio dve pobede, dva remija i pet poraza na svim frontovima. Generalno, u deset prethodnih mečeva u prvenstvu Pereira je ostvarila samo dve pobede, uz pet remija i tri neuspeha. U minuloj utakmici Depor je uspeo da savlada Independijente Medeljin sa 3:1 kod kuće.

Uzimajući u obzir navedene informacije, možemo zaključiti da su oba tima u različitim formama. Junior ima dobar učinak na svom terenu i težiće da se oporavi od prethodnog poraza. S druge strane, Pereira ne pokazuje dobar učinak kao posetilac i mora da poboljša svoje rezultate.

Ipak, kada analiziramo skorašnje direktne sukobe između ovih timova, s obzirom na poslednje četiri utakmice koje su se odigrale prošle godine, Deportivo Pereira je pobedio u tri navrata i jednom remizirao. U poslednjem obračunu, u novembru 2022 godine, Deportivo je pobedio 2:0 na ovom istom stadionu.

KOLUMBIJA 1 - 19. KOLO

Petak

Envigado - Agilas 1:2 (1:2)

/Banguera 15 - Perez 11pen, 30/

Subota

Jaguares - Deportivo Kali 1:1 (1:0)

/Mendoza 23 - Arojo 86/

Ekidad - Bukaramanga 1:0 (0:0)

/Ernandez 85/

23.10: (2,70) Union Magdalena (3,05) Tolima (2,60)

Nedelja

01.20: (2,30) Bojaka (3,25) Miljonarios (2,95)

03.30: (1,70) Junior (3,45) Pereira (4,90)

21.00: (1,80) Independijente Medeljin (3,40) Pasto (4,30)

23.10: (1,70) Amerika Kali (3,45) Onse Kaldas (4,90)

Ponedeljak

01.20: (2,35) Alijansa Petrolera (3,25) Atletiko Nasional (2,85)

03.30: (1,55) Santa Fe (3,80) Atletiko Uila (5,80)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1JuniorDeportivo Pereira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara