Umar Sadik (©Starsport)
Umar Sadik (©Starsport)

Almerija se pomirila sa Sadikovim odlaskom: Voleli bismo da ostane, ali ekonomski razlozi...

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.07.22. | 13:15

Trener Rubi veruje da će nigerijski napadač u Primeri biti bolji nego u Segundi

Pripremila je Almerija teren za prodaju Umara Sadika dovođenjem još jednog Partizanovog napadača – Marka Milovanovića po formuli 3.500.000 + 1.500.000 evropskih novčanica, a takođe će i 10 odsto od idućeg transfera leći u Humsku. Spremni su u Almeriji da se odreknu najboljeg strelca tima i najzaslužnijeg čoveka za povratak u Primeru, polako prihvataju činjenicu da je taj transfer neminovnost ovoga leta. I da je pitanje trenutka kada će dobro unovčiti izvanredne partije Nigerijca.

Almerija se isprsila za Marka Milovanovića, gledala je u budućnost. Klupsko rukovodstvo nije želelo navrat nanos da dovodi napadača i nađe se u situaciji da nema pripremljenu zamenu za Umara Sadika, strelca 38 golova u Segundi u prethodne dve sezone, na koga je nalepljena i cena – 25.000.000 evra. Želi povratnik u Primeri da zadrži nigerijskog napadača, ali je svestan da je bliži izlaznim vratima, nego ostanku, jer su zainteresovani platežno moćni klubovi. Sadik je Viljarealova prva želja, ako ode Arno Danžuma, kao i Seviljina ukoliko Jusef En Nesiri napusti Ramon Sančez Pishuan.

Izabrane vesti

Zvaničnih ponuda na Almerijinu adresu i dalje nema, u klubu se nadaju da ih neće ni biti. Ali, očekuju ih. Uvereni su da Umar Sadik može da bude još produktivniji u Primeri, nego što je bio u drugom rangu španskog fudbala. A, u Segundi je na 74 utakmice, pored 38 golova, upisao i 19 asistencija.

San stručnog štaba je da Sadik ostane deo tima i predvodi napad Almerije u Primeri, jer mislimo da bi njegov učinak mogao biti bolji nego u Segundi. Imaće više prostora i mogućnosti za sprint, i nanosiće više štete protivničkim odbranama”, rekao je Rubi, trener povratnika u elitni rang španskog fudbala, za Diario Almeriju.

Želje i snovi su jedno, a realnost i mogućnosti nešto sasvim drugo. Dobro znaju u Almeriji šta im je činiti ako se Viljareal – veštačka inteligencija ocenila je da bi Nigerijac bio savršeno pojačanje za Žutu podmornicu i prava zamena za Đerara Morena i Arnoa Danžumu – ili Sevilja pojave na vratima službenih prostorija sa koferom punim para. Neće Almerija moći da im da negativan odgovor. Ni daleko bogatiji ne bi ostali imuni.

Mislim da bi mogao da ostane u klubu, ali ako ne bude tako i ode, to je zbog ekonomskih razloga koje klub razume, jer mogu da budu od pomoći i donesu obostrano zadovoljstvo”, realno sagledava situaciju Almerijin strateg.

Vratio je Andalužane u Primeru, a možda u njoj ne upiše ni minut za Almeriju. Zavisi od toga koliko će Viljareal i Sevilja biti ekspeditivni.



tagovi

Umar SadikAlmerijaSeviljaViljarealLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara