Velington Paulista, novi napadač Amerike (©AFP)
Velington Paulista, novi napadač Amerike (©AFP)

Amerika je kandidat za vrh, sada nije ni Abreu tu da pomogne Atletik Klubu

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.02.22. | 22:30

Zanimljiv meč u okviru 4. kola šampionata Mineira nas očekuje ove subote od 23.30 časova

Derbi u šampionatu Mineira. U noći između subote i nedelje, od 23.30 časova po srednjoevropskom vremenu astaju se drugi i treći tim na tabeli, Amerika i Atletik Klub.

Reč je o dva tima koji imaju identičan učinak posle tri odigrana kola – osvojili su po šest poena, uz gol-razliku 5:2. Amerika je prikazala ipak više od rivala, bodove je osvajala protiv težih protivnika i s pravom je mnogi smatraju kao jedinim klubom koji ima kakvu-takvu šansu da se nađe na putu Atletiku Mineiru.

Izabrane vesti

Nije Amerika otvorila idealno šampionat, izgubila je od Kaldensea sa 2:1. Međutim, posle toga je zaigrala bolje i sa po 2:0 je savladala Demokrata i drugi najtrofejniji tim u ovom takmičenju, Kruzeiro. Nije to toliko iznenađenje, Kruzeiro je u krizi i takmiči se već neko vreme u Seriji B, dok je Amerika prošle sezone izborila plasman u kvalfikacije za Kopa Libertadores kao osma u Seriji A.

Što se tiče Atletik Kluba, on je ipak niželigaš i ne bi trebalo da bude konkurentan u borbi za plej-of, bez obzira na to što je do sada beležio dobre rezultate. Na premijeri je savladao Uberlandiju sa 1:0, potom je izgubio od Kruzeira istim rezultatom, a u prošlom kolu pre tri dana je deklasirao Pauso Alegre sa 4:1.

23.30: (1,42) Amerika Mineiro (4,00) Atletik Klub (7,75)

Na tom meču su viđena čak četiri penala, prvo je Pauso Alegre stigao do prednosti sa bele tačke, ali su posle toga čak tri najstrože kazne dosuđene u korist Atletik Kluba. Sve su ih iskoristili, što je bilo dovoljno za ubedljiv trijumf.

Ekipa Amerike, koju trenira Markinjos Santos, sjajno je raspoložena posle sigurnog trijumfa u derbiju Mineiraa nad Kruzeirom. Neće zato da bude iznenađenje ukoliko većina prvotimaca budu isti kao sa tog meča. Ipak, Santos možda iskoristi priliku što za rivala ima nešto slabijeg protivnika da prvi put od njihovog dolaska u startnu postavu uvede Raula Kaseresa i Hermana Kontija. Sigurno je samo da neće igrati Gabrijel Gomes, Berio, Kave i Rodolfo zbog sitnijih povreda.

Što se tiče Atletik Kluba, tu neće biti previše rokada svakako. Ne raspolažu crno-beli sa nekim prevelikim izborom, tako da će trener Rožer Silva verovatno da izvede isti tim kao u prethodnom kolu. Svi igrači su zdravi i spremni za noćašnji duel.

Biće to tek drugi takmičarski okršaj Amerike i Atletik Kluba u ovom veku. Prvi smo videli prošle godine u martu, takođe u šampionatu Mineira. Tada je Amerika kao gost slavila sa 1:0. Te sezone je na kratko, za potrebe baš tog takmičenja, Atletik Klub angažovao Sebastijana Abreua, legendarnog urugvajskog napadača koji je sada trener Olvejz Redija iz Bolivije.

Poslednje dve titule u šampionatu završile su u posedu Atletiko Mineira, a prošle godine je u finalu savladao upravo Ameriku. Aktuelni prvak Brazila je i najtrofejniji u Mineiru sa 46 titula, a najbliži pratilac mu je Kruzeiro sa 38. Amerika je prvak bila 16 puta, a poslednji trofej je osvojila 2016. godine. Njega su osvajali još samo Vilja Nova (pet puta), Siderugika (u dva navrata), Koldense i Betim (po jednom). Atletik Klub nikada nije bio ni blizu trofeja, do prošle sezone je proveo punih 50 godina van profesionalnog fudbala.

BRAZIL, ŠAMPIONAT MINEIRA – 4. KOLO

Subota

Demokrata – Pauso Alegre U TOKU

Kaldense – Kruzeiro U TOKU

23.30: (1,42) Amerika Mineiro (4,00) Atletik Klub (7,75)

Nedelja

15.00: Atletiko Mineiro - Patrosinense

20.00: Tombense - Vilja Nova

20.00: URT - Uberlandija

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Amerika MineiroBrazil 1Sebastijan Abreu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara