Gonzalo Mastrijani (©AFP)
Gonzalo Mastrijani (©AFP)

Amerika Minero skupo platila nokaut fazu Kopa Sudamerikane, opstanak sad jedini cilj

Vreme čitanja: 4min | uto. 19.09.23. | 23:03

Davljenik Koeljo dočekuje RB Bragantino u okviru 24. kola brazilske Serije A

Amerika Mineiro i Red Bul Bragantino biće protagonisti jedine utakmice za 24. kola brazilske Serije A koja je na programu noćas sa početkom od 02:30 na stadionu Rajmundo Sampajo, popularnoj Independensiji u Belo Orizonteu.

Duboko u zoni ispadanja Amerika je u poslednja tri kola uspela da osvoji čak sedam bodova, gotovo duplo više od onoga što je do tog trenutka obezbedila od početka sezone. Napredak je, međutim, još uvek mali s obzirom na očajnu situaciju. Sa druge strane, Bragantino ima dobru kampanju koja im omogućava da ciljaju na direktnu klasifikaciju za sledeće izdanje Kopa Libertadores.

Izabrane vesti

I dalje se suočavajući sa izostancima Renata Markesa, Aloizija, Markinja, Marlona i Adisona, tim Amerike stiže na ovaj meč bez vremena za žaljenje i očajnički im je potrebna pobeda pred svojim navijačima kako bi povećali svoje šanse da izbegnu ispadanje. Popularni Koeljo, zabeležio je katastrofalan učinak u prvom delu sezone i uprkos tome što su vezali tri meča bez poraza osvojivši sedam od devet mogućih poena, i dalje se nalaze u izuzetno delikatnoj situaciji u borbi za opstanak. Kao jedan od ključnih faktora, zbog koga se klub iz Belo Orizontea našao tu gde trenutno jeste, može se smatrati angažovanje na međunarodnoj sceni i učešću u ovogodišnjem izdanju Kopa Sudamerikane, gde su nedavno eliminisani u četvrtfinalu od Fortaleze.

02.30: (2,90) Amerika Mineiro (3,30) RB Bragantino (2,45)

Kao vlasnik najgoreg napada na šampionatu, sa 47 primljenih golova u samo 22 odigrana kola, ekipa Alviverdea se u prošlom kolu suočila sa Kujabom, kada je, sada već, po ko zna koji put uvidela da je defanzivni sektor odneo još neke dragocene bodove, s obzirom na to da su Rudari prvi došli do prednosti od dva gola u 30. minutu, ali su pre odmora dozvolili rivalu da izjednači. Tom prilikom Danilo Avelar je dobio crveni karton zbog oštrog starta nad rivalom i kao rezultat toga povećao listu izostanaka Amerike za ovo kolo.

U svojih pet mečeva ove sezone, Koeljosi su zabeležili dve pobede, remi i dva poraza. Alviverde se trenutno nalazi na skromnoj 19. poziciji na tabeli Serije A brazilskog šampionata, sa 17 osvojenih bodova do sada, osam manje od Gojasa, prvog tima van zone ispadanja. Ostvarene su četiri pobede i remi, uz šest zabeleženih poraza u 11 mečeva koje je Amerika odigrala kao domaći tim, na stadionu Independensija, sa ukupno 13 postignutih i 20 primljenih golova.

Red Bul Bragantino se, s druge strane, može pohvaliti jednim od četiri najbolja napada u šampionatu i nalazi se u žestokoj borbi za direktno mesto u grupnoj fazi sledećeg izdanja najprestižnijeg klupskog takmičenja na kontinentu, Kopa Libertadores. Tim iz Braganse ima zaista pohvalnu kampanju u domaćem šampionatu, a u poslednje tri utakmice zabeležio je sedam od devet mogućih bodova, isto kao i njegov noćašnji rival. Njihova poslednja utakmica bila je ubedljiva pobeda nad Gremijom rezultatom 2:0, upotpunosi kontrolišući akcije Trikolora, koji nisu uspeli da savladaju jaku defanzivnu blokadu koju je postavio tim iz Braganse, a koji nije primio nijedan gol u tri prethodna meča.

Masa Bruta je trenutno na petom mestu na tabeli brazilskog šampionata Serije A, sa do sada ostvarenih 39 bodova iz deset pobeda, devet remija i pet poraza. To je prvo mesto van zone koje nudi direktna mesta u grupnoj fazi Kopa Libertadores. Blok zatvara Flamengo, sa istim rezultatom, međutim, sa prednošću u broju pobeda, 11 prema 10, što je prva stavka u kriterijumu između timova sa istim brojem bodova. Bile su dve pobede, dva remija i samo jedan poraz u poslednjih pet utakmica. Igrajući u gostima, ekipa Red Bul Bragantina je zabeležila učinak od tri slavlja, pet ikseva i tri neuspeha u 11 mečeva odigranih kao gosti od početka sezone, sa ukupno 12 postignutih i 14 primljenih golova.

Iako su ova dva tima u tako suprotnim situacijama na tabeli, ne nazire se velika konkurentska razliku između njih. Amerika plaća veoma visoku cenu za užasan početak sezone i ne bi iznenadilo da su konačno uspeli da se dovoljno konsoliduju kako bi na kraju izbegli pad koji se trenutno čini verovatnim. Koeljo je u poslednja dva meča koje je igrao kao domaći tim, istakao snagu pobedivši velike klubove poput Sao Paula i Santosa, pokazujući zapaženu kolektivnu angažovanost. Definitivno, odbrambeni sistem je njegova najveća slabost, gde sa velikom lakoćom prima golove. Protiv Bragantina, Americi će biti teško da pronađe put do mreže, pošto klub iz Braganse, pored stabilne odbrane, ima izuzetno ofanzivni standard. Zbog toga će domaći sastav morati da bide prilično agresivni, ali i obazriv, kako bi kompenzovao ovaj problem u želji da postignu željeni rezultat kao konačnom cilju. Opstanku u eliti.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

BRAZIL 1 – 24. KOLO

Utorak

Baija - Santos 1:2 (0:0)

/Kandido 59 - Leonardo 73, Furč 90+4/

Sreda

02.30: (2,90) Amerika Mineiro (3,30) RB Bragantino (2,45)

23.55: (3,35) Gojas (3,35) Flamengo (2,20)

Četvrtak

02.30: (1,75) Fluminense (3,50) Kruzeiro (5,00)

02.30: (2,30) Sao Paulo (3,30) Fortaleza (3,20)

23.55: (1,67) Vasko da Gama (3,50) Koritiba (5,80)

Petak

00.30: (1,90) Atletiko Paranaense (3,45) Internasional (4,20)

02.30: (2,85) Gremio (3,20) Palmeiras (2,55)

Subota

01.00: (2,55) Korintijans (3,10) Botafogo (2,95)

Nedelja

02.00: (1,55) Atletiko Mineiro (3,90) Kujaba (6,75)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Brazil 1Amerika MineiroBragantino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara