Milan Borjan (©AFP)
Milan Borjan (©AFP)

Amerikance i 0:5 u San Hozeu vodi u Katar, Meksiko na bod do Mundijala, Kanada overava pol-poziciju

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.03.22. | 23:14

Konkakaf kvalifikacije za Svetsko prvenstvo: Noćas (03.05) poslednje kolo. Milan Borjan i drugovi imaju motiv da završe na prvom mestu ispred Jenkija i Sombrerosa

Kanada je posle 36 godina na Mundijalu u Kataru. Pobeda (4:0) pre tri dana u Torontu protiv Jamajke obezbedili su Milanu Borjanu i drugovima plasman na najveće sportsko takmičenje na svetu ove godine. Noćas (03.05) se igra poslednje kolo u Konkakaf kvalifikacijama. Traže se još dva putnika direktno na SP, a na pragu su SAD i Meksiko.

Kanađani mogu rasterećeno da putuju u Panama Siti na meč poslednjeg kola. Imaće motiv da i s bodom ostane na čelu. U prvom delu kvalifikacija, Kanada je lako na svom terenu dobila Panamu sa 4:1. Prva zvezda selekcije Alfonso Dejvis nije sa reprezentacijom. On je imao probleme sa srcem prethodnih meseci, pa asa Bajerna nije bilo u Torontu pre tri dana.

Izabrane vesti

I bez njega, ima selektor Džon Herdman jake adute – Džonatana Dejvida i Kajla Larina, napadače Lila i Bešiktaša, uz odličnog čuvara mreže Crvene zvezde Milana Borjana. Domaća Panama je veći deo kvalifikacija bila u igri za Katar, ali je u finišu posustala i dozvolila Kostariki da je prestigne na četvrtom mestu.

03.05: (3,60) Panama (3,10) Kanada (2,20)

Iako su Amerikanci slavili prolazak na završni turnir, matematički nisu obezbedili mesto u Kataru. Jenkiji su na krilima Kristijana Pulišića dobili Panamu sa 5:1 u Orlandu. Posle tog meča, reprezentativci SAD-a su razvili transparent s natpisom da su se kvalifikovali u Katar, ali nisu još na Mundijalu. Ameri imaju tri boda više od četvrtoplasirane Kostarike i bolju gol-razliku za čak 10, pa i poraz od pet pogodaka razlike u San Hozeu protiv direktnog rivala vodi na Svetsko prvenstvo. Ameri ne smeju da izgube sa recimo 6:0 u Kostariki. Domaćin bi tada, umesto u baraž i duel sa Novim Zelandom, otišao direktno na Mundijal, dok bi Ameri morali u baraž sa predstavnikom Okeanije.

03.05: (3,50) Kostarika (2,95) SAD (2,35)

Amerikanci su poslednji put poraženi sa 6:0 pre 43 godine u prijateljskom meču protiv Francuske i teško je očekivati da bi domaćin mogao do senzacije. U prvom meču u Kolumbusu, SAD su dobile Kejlora Navasa i drugove sa 2:1.

Meksiko takođe nije obezbedio Katar, ali mu treba bod na stadionu Asteka protiv otpisanog El Salvadora. Sombrerosi su napravili veliki korak ka Svetskom prvenstvu pobedom u San Pedro Suli protiv Hondurasa sa 1:0 golom defanzivca Ajaksa Edsona Alvareza. Meksikanci su dobili Salvador u gostima u prvom meču sa 2:0 pogocima Morena i Himeneza.

03.05: (1,15) Meksiko (7,75) El Savlador (18,0)

Jedino utakmica Jamajke i Hondurasa u Kingstonu nema rezultataskog značaja. Gosti su najgori tim u Konkakafu, bez pobede na 13 mečeva. Rege bojsi bi u slučaju trijumfa mogli da preteknu Salvador na šestoj poziciji.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KONKAKAF, KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL U KATARU

Četvrtak

03.05: (2.05) Jamajka (3,15) Honduras (4,00)

03.05: (3,50) Kostarika (2,95) SAD (2,35)

03.05: (1,15) Meksiko (7,75) El Savlador (18,0)

03.05: (3,60) Panama (3,10) Kanada (2,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

konkakafKvalifikacije za Mundijal 2022Katar2022Reprezentacija Kanadereprezentacija SADreprezentacija Meksika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara