Komentari na vest

Amerikancima bez Superlige Junajted više nije zanimljiv - cena 4.600.000.000 evra

Igor Radenkovic

pre oko 3 godine

Po svemu sudeći, Superliga i da je zaživela (tj. počela da se igra) imala bi problem sa gledanošću, zanimljivošću...Plus mislim da bi ti klubovi imali ozbiljnih problema i u domaćim takičenjima. I mislim da prenosi tih utakmica ne bi bili baš toliko gledani (pogotovo ako se nastavi bez publike na tribinama). Tako da ne postoji mnogo razloga zašto bi bilo kom klubu skočila vrednost nešto specijalno. To su samo razmišljana bazirana na koncepciji pre svega NFL timova. Tipa jedna Atlanta Falcons vredi ne znam ni ja koliko milijardi. Tako bar kažu. A igraju od 16-20 utakmica godišnje. I verovatno navijaju ljudi iz Atlante i možda još poneko. Pa sad zamislite u njihovoj glavi ‚‚Mančester igra 60+ utakmica godišnje, trećina sveta navija za njih (još uvek), koliko je to tek para. Zašto ne probati iskoristiti.‚‚
k

kontrapunkt

pre oko 3 godine

Deluje nerealno? Kad ovo ne bi bio sanak pusti, bukvalno bi pet ponuda dobili za te pare u roku od nedelju dana. Klub koji finansijski nije osetio 12 godina samouništenja i 8 potpunog razaranja, koji u godini bez trofeja i sa šestim mestom u ligi završi kao treći po prihodima na svetu. Šta će biti kad dovedu krštenog trenera i ispune mu neku želju?
f

franjo 24041902Gost

pre oko 3 godine

GGMU
D

DarkoZakanj

pre oko 3 godine

Bez obzira sto nema titule United je jos uvek Svecki brend,samo da stave na prodaju United ima da se sjate svi Arapi ,Kinezi i ostali milijarderi bez obzira na ovo Pandejmisko vreme.
F

Ffs

pre oko 3 godine

Ako ih Azijato kupe najeb su, bez Arapa ništa
T

TiP

pre oko 3 godine

Ne znam ko ce da plati ovu lovu u ovim uslovima mogo je to, a realno Junajted nema rezultate od fergija, opala je tu popularnost kluba.
J

Jen,dva,tri

pre oko 3 godine

A kad su Srbi palili americku zastavu,mi zlocinci najveci na svetu,zivotinje...
G

GostLazar

pre oko 3 godine

Ostaje samo da oh kupi neki Arapin i da roka igrace kao Siti i to je to. Fudbal je propao skroz, nema vise igraca da su legende kluba. Skoro razmisljam mozda mi je fudbal bio zanimljiviji kad sam bio dete, ali jeste zaista tako. Udineze imao Di Natalea, Inter Zanetija, Milan Kaku, Didu, Pirla, Liverpool Dzerarda, Celsi Lamparda, Ceha, Junajted Skolsa i Gigsa, Barsa Inijestu, Cavija i Mesija i tako dalje. Sada jedva cekaju da pobegnu i traze bolesne cifre. Jedan Halland vredi preko 100 miliona, eej. Zbog 50 golova na 50 utakmica? Pa to je njegov posao da radi. Uzas u sta se fudbal pretvorio. Sada nema igraca da je legenda kluba. Aguero i De Brujne su dugo u Sitiju, ali cim im plata ne odgovara (nije veca od njihovih ocekivanja) odmah prete da odlaze. Uzas.
ž

živeli u kutiji

pre oko 3 godine

Pola igrača koje su pobrojao mogao si uredno da gledaš u drugim klubovima, pre nego što su ih kupili ti koje si naveo. Kreni od Čelsijevih i Milanovih.
O

Opa Miki

pre oko 3 godine

Superliga na kraju najbolja stvar koja se desila Junajtedu.
O

Opa Miki

pre oko 3 godine

Superliga na kraju najbolja stvar koja se desila Junajtedu.
m

mmne

pre oko 3 godine

tu budalu slovenacku, umisljenog treba najuriti a uefa mafiju raspustiti i debelo reorganizovati , fifa takodje....setite se samo lopovluka blatera, avelaza....

DIEGO_MILITO

pre oko 3 godine

Па то перез сад једва чека

Darko Lazic

pre oko 3 godine

hahahahahahahahha eo ga navijac reala
G

Gost83

pre oko 3 godine

Zabraniti Amerikancima i Kinezima kupovinu/vecinsko vlasnistvo fudbalskih klubova u Evropi.

Falični Tom

pre oko 3 godine

Prodaju za 4 i po milijarde a kupili za 900 miliona plus su iz kluba "izneli" oko milijardu čistog profita. Upropašćavaju klub i stvarno bih voleo da prodaju Junajted.
@

@Falični Tom

pre oko 3 godine

Mala ispravka. Zaradili su mnogo više. Između 1.5 i 2 milijarde funti. Takođe, nisu oni kupili klub. Klub je bukvalno kupio sam sebe. Glejzeri su uzeli kredit i sa tim parama kupili klub, a Junajtedovu imovinu stavili kao "zalog". Sa parama koje Junajted generiše oni otplaćuju kredit i kamatu. To bukvalno znači da oni nisu uložili nijednog centa za 16-ogodišnje vladavine.
p

podesen

pre oko 3 godine

A ovi sto kupe onda su budale, daju 4,6 milijardi, a za 16 god kako kazes profit 1 milijarda, pa zasta ovi ulazu, bolje u pkb da uloze 300 miliona, pre ce pare da vrate. U fudbalu je veliki profit, samo sada bez navijaca je profit manji, ali opet se isplati, svakako vise od 1 milijarde za 16 g.
S

Sinisa81

pre oko 3 godine

I onda jos prodaju maglu kako nemaju racunicu da igraju ovakva takmicenja. Za 15tak godina samo pet milijardi minimum cisti I to sa ocajnim rezultatima, zamisli koliko bi vredili da su samo pola fergusonovog uspeha uspeli da izvedu