Ruben Amorim (©Reuters)
Ruben Amorim (©Reuters)

Amorim proba rezerviste protiv drugoligaša

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.11.21. | 12:56

Kup Portugalije: Sporting sa samo četvoricom startera večeras (21.15) u Lisabonu u šesnaestini finala

Šampion Portugalije Sporting dobro je počeo ovu sezonu. Sa Portom i Benfikom će voditi bitku za titiulu u Primeri, obezbedio je evropsko proleće, sa Borusijom iz Dortmunda je u trci za osminu finala Lige šampiona. Četa Rubena Amorima večeras (21.15) na stadionu Žoze Alvalade dočekuje drugoligaša Varzima u šesnaestini finala Kupa Portugalije.

Lavovi su favoriti bez obzira u kom sastavu izađu na teren pred svojim navijačima. Mladi stručnjak šampiona najavio je da će igrati u kombinovanoj postavi. U prvih 11 se očekuje samo četvorica nosilaca igre, a to su Fedal, Mateus Nunes, Mateus Reis i Nuno Santos. Na terenu se očekuju Žoa Viržinija, Esgajo, Gonsalo Esteves, Danijel Bragansa, Tabata, Tijago Tomas i Žovane, igrači koji nisu mnogo igrali u dosadašnjem toku sezone.

Izabrane vesti

21.15: (1,10) Sporting L. (8,50) Varzim (19,0)

Odmoriće Amorim najbolje igrače, Pedra Gonsalvesa i Pabla Sarabiju, Španca koji je bio sa reprezentacijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Sporting je u odličnom ritmu, ima osam vezanih pobeda u svim takmičenjima, od toga tri poslednje bez primljenog gola. Varzim stoji loše u drugoj ligi Portigalije. Ima tri poraza i remi u prethodna četiri kola, a trenutno je na pretposlednjem mestu sa samo sedam bodova, poziciji koja vodi u treći rang portugalskog fudbala.

Poslednji duel ovih timova bio je pre pet godina, takođe u Kupu Portugalije. Sporting je dobio sa 1:0 golom Žejsona Mertinsa, sada igrača Monaka.


tagovi

Kup PortugalijeSporting LisabonRuben Amorim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara