Karlo Ančeloti (©Reuters)
Karlo Ančeloti (©Reuters)

Ančeloti: Benzema je više od napadača, Naćo je pesimista, Vinisijusu sam rekao da ne davi loptu

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.08.21. | 06:02

Italijan izneo utiske posle drugog debija na klupi madridskog Reala, i to veoma uspešnog

Trokirao je Real Madrid u prvom poluvremenu susreta u Vitoriji na otvaranju sezone. U drugom je podigao broj obrtaja i zgromio Alaves. Osetili su se problemi u odbrani, ali to se moglo i očekivati s obzirom da su klub napustila dva ključna defanzivna igrača - Serhio Ramos i Rafael Varan. A na drugoj strani terena - ples Karima Benzeme. Kao da je za njega vreme stalo pre tri godine i kao da nije bilo pauze između sezona. Karlo Ančeloti je uspešno počeo drugi mandat na klupi Kraljevskog kluba, a posle pobede od 4:1 izneo je i svoje utiske.

Istakao je Italijan da nije zadovoljan prvim poluvremenom i da bi drugo trebalo da bude primer za nastavak sezone.

Izabrane vesti

"Igrali smo utakmicu u kojoj intenzitet nije bio dobar u prvom poluvremenu. Karimov gol je otvorio utakmicu, ali želim da igramo sa intenzitetom sa loptom i bez nje".

Benzema je u minule tri sezone postizao više od 20 golova (21, 21, 23). Novu je počeo sa dva. A pritom je klub napustio kapiten Serhio Ramos, koji mu je bio prepreka kod izvođenja jedanaesteraca.

"Benzema je šlag na torti ovog tima, čitao je situacije tokom utakmice jako dobro. On je igrač za kojeg je premalo reći da je napadač. Kompletan je igrač. Kompletniji nego pre pet godina".

Nije krio Ančeloti svoje oduševljenje Načom, koji je odradio odličan posao u defanzivi, a stigao je i da se upiše u listu strelaca.

"On je igrač koji ima mogućnost da bude fokusiran punih 90 minuta. Uvek kažem da postoje dva tipa defanzivaca, pesimisti i optimisti. On je pesimista, jer uvek misli da nešto loše može da se dogodi i zato je uvek koncentrisan tokom svih 90 minuta".

Led je na premijeri probio i Vinisijus Žunior. Ušao je u igru sa klupe i pogotkom u samom finišu stavio tačku.

"Mislim da je Vinisijus jako dobar u jedan na jedan situacijama. Rekao sam mu da mora da ima dodir ili dva da bi postizao golove. Teško je postići ga sa četiri ili pet dodira. Jako je mlad igrač i napredovaće".

Takmičarski debi u dresu Blankosa upisao je David Alaba. Počeo je kao štoper, završio utakmicu kao levi bek. Ančeloti na mestu kraj leve aut linije ima pet igrača na raspolaganju.

"Na levom boku mogu da igraju Alaba, Mendi, Marselo, Migel i Načo. To je pozicija na kojoj ćemo puno menjati, jer Alaba može da igra jako dobro i kao centralni defanzivac".

Konačno je jednu dobru partiju u dresu Kraljevskog kluba pružio 115.000.000 evra plaćeni Eden Azar. Belgijanac je minulih sezona imao problema sa fizičkom spremom i povredama, ali se čini da ih je napokon ostavio iza sebe. Susret je obeležio sjajnom asistencijom za Benzemu kod prvog pogotka. Uposlio je Francuza petom. Ukoliko uđe u prepoznatljivu formu, Real će dobiti ogromno pojačanje. A još ako povrh toga u klub stigne i Kilijan Mbape...

"Azar je odigrao odličan meč, kao i svi ostali. Prvo poluvreme je to bilo sporo, sa i bez lopte. U drugom smo imali više intenziteta i kvaliteta. Azar je ispunio zadatak jer se prilično trudio. Istina je i da je bilo teško napadati kroz sredinu jer se Alaves odlično zatvorio".

I na kraju - Geret Bejl. Našao se u prvoj postavi, iako je odavno otpisan. Ugovorom je vezan za klub do kraja sezone i kako stoje stvari odradiće ga do kraja. I to pošteno. Ančeloti veruje da će Velšanin vremenom napredovati.

"Ne znam da li je više posvećen nego prethodnih godina, jer nisam bio tu. Dobro vidim sve igrače. Bejl će napredovati jer mu kondicija nije još na optimalnom nivou, kao ni ostalima. Svi mogu da napreduju".


tagovi

Real MadridKarlo AnćelotiKarim BenzemaEden AzarVinisijus ŽuniorDavid AlabaGeret BejlNaćo Fernandez

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara