Benzema u akciji (©Reuters)
Benzema u akciji (©Reuters)

I Ančelotijev Real je ranjiv - ali ima Benzemu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.08.21. | 00:01

Furioznih 15 minuta drugog poluvremena dovoljni Madriđanima za pobedu

Vratio se Karlo Ančeloti u Real Madrid, ali problemi u igri Kraljevskog kluba i dalje su tu. Iako je Alaves savladan 4:1 u gostima, igra Madriđana ne može se nazvati šampionskom, a to je ono što navijači očekuju.

Ima Real probleme u odbrani, ali i fantastičnog Karima Benzemu, koji je pokazao da će još jednu sezonu biti zaslužen za davanje golova. Prethodne tri završio je sa 20+ pogodaka (21, 21, 23), a na startu ove dao je dva.

Izabrane vesti

Furioznih 15 minuta s početka drugog poluvremena bili su dovoljni gostima da nokautiraju žilavog rivala. Učinio je to iskusni francuski napadač u 48. minutu, snažnim udarcem iz prve posle majstorski petom podignute lopte Edena Azara. Bio je Benzema u začetku te akcije u ofsajdu, međutim, nije uticao na igru, pa utakmica nije prekidana.

Na 2:0 povisio je Načo u 56. spretnim uklizavanjem na centaršut Luke Modrića, da bi potom strelac ponovo bio Benzema. Ovaj put ne toliko atraktivno, već uz dozu sreće, iz drugog pokušaja.

Treći gol kao da je zasitio Madriđane, koji su usporili ritam, a domaćin to iskoristio da koliko-toliko vrati neizvesnost. U 64. minutu je Eder Militao očajno odigrao povratno dodavanje ka Tibu Kurtoi, koji je morao da ruši Gvidetija, a odgovornost da izvede penal preuzeo je Hoselu. S razlogom, jer je veoma sigurno šutirao za svoj sedmi gol u šest mečeva protiv Real Madrida.

Mogao je Hoselu i ranije da se upiše u strelce, ali ga je u 22. minutu Načo blokirao uz dosta sreće, tako što ga je lopta pogodila u glavu iako je okrenuo leđa protivničkom napadaču. Da je tada Alaves poveo, pitanje je kako bi se utakmica dalje odvijala, jer je Real u prvom poluvremenu imao tek nekoliko poluprilika udarcima Azara i Benzeme sa distance.

Po povratku sa odmora gosti su bili mnogo konkretniji. Uz efikasnog Benzemu raspoložen za igru bio je i Azar, dok su izostale prilike Gereta Bejla, koji se povratkom Ančelotija u klub vratio u startnu postavu.

Pomenuli smo da je tempo Realove igre opao posle trećeg gola, a tako je bilo sve do finiša, kada se probudio Vinisijus Žunior. Mladi Brazilac je u 66. minutu zamenio Azara, ali mu je trebalo vremena da se zagreje. Kada je to učinio, izveo je nekoliko dobrih prodora po levoj strani i ozbiljno stavljao na muke Alavesovu odbranu. Upornost mu se isplatila u drugom minutu nadoknade, pogotkom za konačnih 4:1 posle dodavanja Davida Alabe, koji je upisao debi za Madriđane u takmičarskoj utakmici.

Igrao je Austrijanac na levom beku, uz Nača i Militaa kao štopere, a Lukasa Vaskeza uz desnu aut-liniju. Videćemo kako će izgledati defanzivna četvorka kada se oporavi kapiten Marselo, ali po danas viđenom, utisak je da će posle odlazaka Ramosa i Varana morati još neko vreme da se uigrava. Naredni ispit imaće protiv Levantea u gostima.

Što se tiče Luke Jovića, reprezentativac Srbije dobio je šansu u 88. minutu umesto Benzeme, ali nije to bilo dovoljno vremena za zapažen učinak.

ŠPANIJA 1 - 1. KOLO

Petak

Valensija - Hetafe 1:0 (1:0)

/Sole 11pen/

Subota

Kadiz - Levante 1:1 (0:1)

/Espino 90 - Morales 39/

Majorka - Betis 1:1 (1:0)

/Olivan 25 - Rejna ag 59/

Alaves - Real Madrid 1:4 (0:0)

/Hoselu 65 pen - Benzema 48, 62, Načo 56, Vinisijus 90+2/

Osasuna - Espanjol 0:0

Nedelja

17.30: (3,90) Selta (3,40) Atletiko Madrid (2,00)

20.00: (1,80) Barselona (3,60) Real Sosijedad (4,60)

22.15: (1,50) Sevilja (4,10) Rajo Valjekano (7,00)

Ponedeljak

20.00: (1,60) Viljareal (3,80) Granada (6,00)

22.00: (3,80) Elče (3,10) Atletik Bilbao (2,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Karim BenzemaKarlo AnćelotiReal MadridAlavesPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara