Marselo i Ančeloti (©Reuters)
Marselo i Ančeloti (©Reuters)

Ančeloti najavio Alabu u finalu, oprostio se od Iska, ali ne i od Marsela

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.05.22. | 01:10

Italijan uveren da će Austrijanac igrati protiv Liverpula u meču za pehar Lige šampiona

Titula je uveliko proslavljena, a zavesa na sezonu 2021/22. u Primeri spuštena je miroljubivim remijem bez golova sa Betisom. Nisu igrači Real Madrida zapinjali uoči finala Lige šampiona sa Liverpulom, čuvali su energiju za 28. maj i meč u Parizu, a Karlo Ančeloti najavio je i pojačanje za okršaj sa rivalom iz Engleske.

U timu će ponovo biti David Alaba.

Izabrane vesti

Biće to povratak na teren austrijskog defanzivca posle mesec dana. Nije ga bilo u takmičarskom pogonu od prvog polufinalnog okršaja sa Mančester sitijem, kada je zamenjen u poluvremenu zbog povrede.

"Alaba će biti tu za finale, nije bilo potrebe da sada rizikujemo. Igraće 100 odsto! Istina je da nije igrao od 26. aprila, ali u takvoj utakmici kao što je finale ne radi se samo o fizičkoj spremi, već i o kvalitetu i iskustvu igrača", istakao je Karlo Ančeloti posle remija sa Betisom.

Realov trener se oprostio od Iska, koji je svoj poslednji meč u Kraljevskom klubu odigrao protiv tima s kojim se susreo i na debiju. A, možda i svojih budućih saigrača.

"Pričali smo pre utakmice o činjenici da je debitovao za Real pod mojim vođstvom protiv Betisa, čak je i dao gol glavom u tom meču. Imao je fantastičnu karijeru ovde i bio ključan u ostvarivanju nekih velikih uspeha. Možda je mogao i više, ali mislim da je uvek bio važan deo slagalice. Igrao je mnoga finala i uvek kvalitetno. Želim mu sve najbolje".

Iako ugovor na kraju sezone ističe i Marselu, Ančeloti je drugačije govorio o Brazilcu.

"Marselo se još nije oprostio, i dalje je naš kapiten. Biće kapiten i u Parizu. Ako potom kaže zbogom, onda će ti biti odlazak jednog od najboljih bekova na svetu. Ali, mislim da pregovara sa klubom, ne znam", ostavio je Ančeloti mogućnost da 34-godišnji Marselo ostane još godinu dana u Madridu.

Isko i Marselo su protiv Betisa ušli s klupe i dobili ovacije, dok Geret Bejl ponovo nije bio u protokolu, pa je madridska publika ostala bez prilike da zvižducima rastane sa Velšaninom, koji je sjajno počeo svoj mandat u Real Madridu, ali onda naprasto prestao da igra, a i interesuje se za dešavanja u timu. Poslednjih sezona uglavnom je povređen za klub, a zdrav za reprezentaciju, te je odavno meta negodovanja u Španiji.

Ančeloti, ipak, tvrdi da je Bejl želeo da igra protiv Betisa, ali - nije mogao.

"Hteo je da igra i oprosti se od navijača, ali nije bio dovoljno fizički spreman. Imaće poslednju šansu da to učini u finalu, jer će tada biti spreman", najavio je Italijan.


tagovi

Karlo AnćelotiMarseloIsko AlarkonReal MadridDavid Alaba

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara