Karlo Ančeloti (©Reuters)
Karlo Ančeloti (©Reuters)

Ančeloti šaljivim tonom o petrodolarima i Saudijskoj Arabiji: Da mi ponude pola milijardi? Krenuo bih pešaka!

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.12.23. | 17:45

“Šalim se, svako donosi svoje odluke. Imam druge ciljeve i ideje“, izjavio je italijanski stručnjak

O sudbini Karla Ančelotija priča se i piše sve češće. Real, Brazil, Real, Brazil… Mesecima unazad spekuliše se gde će italijanski stručnjak nastaviti karijeru. Ugovor sa madridskim klubom mu ističe na kraju godine, u FS Selesaa ga čekaju raširenih ruku, međutim, sve dok sezona ide u pravom smeru velike su šanse da ostane na Santijago Bernabeuu. Da se sam pita ne bi ni odlazio iz glavnog grada Španije. Ni petrodolari ne bi mogli da ga odvuku.

Na konferenciji za medije uoči meča sa Betisom, vidno raspoložen, Italijan je šaljivim tonom odgovorio na pitanje kako bi se poneo u slučaju bogate ponude iz Saudijske Arabije.

Izabrane vesti

"Šta bih uradio da mi daju 500.000.000 evra? Koji tim? Pešačio bih, ne treba ni da mi rezervišu avionsku kartu!Pešačio bih. Šalim se, svako donosi svoje odluke. Svet se menja i tek će se menjati", izjavio je Italijan.

Kako kaže, ponudu sa Bliskog istoka nije ni dobio.

"Ne, nisu me zvali. Imam druge ciljeve i ideje. Nikad nisam mislio o novcu jer sam odrastao u porodici u kojoj novac nije bio najbitnija stvar. Bitno mi je da sam u dobrom okruženju. Trenutno, to je ovde."

Kako u nedelji na izmaku Lige šampiona nije bilo na programu, fudbaleri Reala imali su čitavih nedelju dana da se odmore za utakmicu sa Betisom.

"Imali smo dovoljno vremena da se pripremimu za utakmicu na najbolji mogući način, da se oporavimo. Posle utakmice sa Granadom imali smo dva slobodna dana i bili smo u mogućnosti da se pripremamo radeći na taktici i fizičkoj spremi. Mislim da je to ono što je timu potrebno. Ponekad nedjelja bez utakmice učini da tim prodiše tako da može da igra na višem nivou."

Ančelotija i njegovu ekipu će na Benito Viljamarinu između ostalih dočekati i jedan od bivših fudbalera Reala – Isko.

"Video sam Iska, vratio se na najbolji nivo. Veoma sam srećam što to vidim. Mislim da je doneo mnogo fudbalu. Imao je težak period, ali sada je prošao. Sutra ćemo morati da probamo da ga kontrolišemo jer mu ide vrlo dobro."

U tim se protiv Granade u prošlom kolu vratio i Kepa Arizabalaga, ali je i tada među stativama bio Andrij Lunin.

"Kepa se vratio, trenirao je dobro. Dobro je što imamo dvojicu golmana kojima možemo da verujemo i sutra ću odabrati koji će od njih početi utakmicu. Imamo konkurenciju na golu, jer je Lunin bio dobar kada je branio i smatram da je zaslužio da računam na njega. Ništa se nije promenilo sa Kepom, imamo poverenje u njega. Lunin je pokazao karakter."

Što se kadrovskih problema tiče situacija je sve bolja.

"Kurtoa i Militao se dobro oparavljaju. Čuameni i Arda (Guler, prim.aut) su blizu da se vrate timskim treninzima. Vinisijusa i Kamavinge neće biti tu do naredne godine, ali kada se vratimo sa zimske pauze mislim da će biti sa nama", zaključio je Ančeloti.



tagovi

Real MadridKarlo Anćeloti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara