Vensan Kompani (©AFP)
Vensan Kompani (©AFP)

Anderlehtov napad na trofej koji nije osvojio 14 godina

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.02.22. | 11:26

Polufinale Kupa Belgije: Posle poraza u briselskom derbiju protiv Uniona, četa Vensana Kompanija gostuje Epenu (20.45)

Šampion Klub Briž je blizu finala Kupa Belgije posle pobede u Gentu u prvom polufinalnom meču. Danas (20.45) je prvih 90 minuta dvomeča Epena i Anderlehta.

Slavnom klubu iz Brisela ne cvetaju ruže u poslednje vreme. Izabranici trenera Vensana Kompanija doživeli su dva vezana poraza u prvenstvu. Prošlog vikenda su izgubili u briselskom dvoboju od čuda iz Belgije, Uniona, senzacionalnog lidera Župiler lige. Domaćin je takođe u lošoj formi, nije pobedio na četiri vezane prvenstvene utakmice. Sakupio je samo dva boda.

Izabrane vesti

Epen nikada nije igrao za pehar u ovom takmičenju, pa tim nemačkog stručnjaka Stefana Kramera ima veliki motiv da ispiše istoriju kluba. Anderleht je najveći i najtrofejniji klub u Belgiji, ali na trofej kupa čeka od 2008. godine. To je bio deveti pehar u ovom takmičenju za Kraljeviće iz Brisela.

20.45: (5,50) Epen (3,80) Anderleht (1,65)

Epen će više da brine oko opstanka. Ima 27 bodova u prvenstvu, samo četiri više od Seranža, tima koji je na mestu koje vodi u baraž. Anderleht se borio da ostane makar na četvtom mestu i nastavi takmičenje u plej-ofu za Ligu šampiona. Kvota u Mozzartu da će na meču Epen - Anderleht da bude 0-2 gola je 2,19.

Najbolji igrač Anderlehta ove sezone je mladi Holanđanin Džošua Zirkze. On je dete Ado Den Haga, bio je i u mlađim kategorijama Fajenorda, a u Briselu je na pozajmici iz Bajerna. Bavarci dosta očekuje od njega. Postigao je 10 golova ove sezone i na leto bi mogao da konkuriše za najbolji tim bavarskog giganta.

Epen i Anderleht su krajem jula igrali u prvenstvu, a rezultat je bio 1:1. Gol za domaćina delo je Kulsa, dok je za tim iz Brisela pogodak postigao Raman. Na tri prethodna međusobna duela ovih timova bio je tip 2-3 gola.

Revanš utakmice polufinala Kupa Belgije na progamu su 2. i 3. marta. Finale je predviđeno za 17. ili 18. april na stadionu Kralj Boduen u Briselu.

KUP BELGIJE - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda

Gent - Klub Briž 0:1 (0:0)

/De Keteler 56/

Četvrtak

20.45: (5,50) Epen (3,80) Anderleht (1,65)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

EpenAnderlehtŽupiler Pro ligaBelgijaVensan Kompani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara