Aničićevi problemi sa formiranjem tima: Sezona rano počinje i mnogi prvo čekaju inostranstvo

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.06.23. | 20:48

Fudbaleri Novog Pazara ovog ponedeljka počeli su pripreme za predstojeću sezonu, a strateg ekipe biće zadovoljan ukoliko do odlaska na Zlatibor bude imao barem 70 odsto tima

Novi Pazar je počeo pripreme za nastupajuću sezonu u Mozzart Bet Superligi. Prozivci trenera Dragana Aničića prisustvovala su 22 fudbalera. Njih sedmorica dala su značajan doprinos rezultatima u jednoj od najboljih sezona u klupskoj istoriji, a društvo su im pravili omladinci sa minutima u finišu minulog prvenstva, još neki momci rođeni između 2003. i 2005, za nijansu iskusniji Ensar Brunčević i Haris Terzić iz lokalnog srpskoligaša Jošanice.

Kao i svi njegovi prethodnici, Aničić je oduševljen sportskom infrastrukturom i uslovima kraj Jošanice i Raške. U njegovom trenerskom timu biće prvi pomoćnik Nenad Mijailović i Ivica Milutinović, dok su golmani i dalje zaduženje Suada Prtinca.

Izabrane vesti

"Dolazio sam i ranije, pa mi je poznato šta poseduje Novi Pazar. Imamo sve što treba za kvalitetan rad. Pazar je prošle sezone predstavljao veliko osveženje, prijatno iznenađenje. Bilo je uspona i padova. Pravimo novu ekipu sa starim zadacima. Pokušaćemo da ponovimo uspeh, da po igri budemo specifični i prepoznatljivi. Želimo da se popnemo makar stepenicu više", prihvata izazov Aničić.

Osim novog šefa struke i dvojice njegovih pomoćnika, novo lice je iskusni čuvar mreže Nikola Mirković. Podsetio se vremena kada je u Pazaru čuvao gol subotičkog Spartaka i Rada.

"Uvek je bilo teško igrati ovde, gde je stadion uvek pun. Sa Spartakom sam dolazio i kao kapiten, vođa tima. Imam velika očekivanja od sezone u klubu sa tradicijom i sjajnim navijačima. Bio bi veliki uspeh kad bismo ponovili rezultat prethodne generacije. Mi, novajlije, moramo da dopunimo celinu da bismo bili još bolji", veli nekadašnji internacionalac iz Atromitosa i Sonderjiska.

Na Atletskom stadionu trenirali su golmani Mirković, Lazar Slavković i Almin Kahrimanović, kao i igrači odbrane Fatih Đekić, Slobodan Rubežić, Brunčević, Kemal Koničanin, Terzić i Tohib Bamigboj. Opremu su zadužili i vezisti Miljan Momčilović, Adetunđi Razak Adešina, Danko Kiković, Nikola Bogdanovski, Nenad Gavrić, Mitar Ergelaš, Ibrahim Fijuljanin, Nedim Demirović, Šerif Mulić, Dženis Mulić i Dženan Kurtanović, te napadači Hamza Bronja i Konstantin Ristović.

Aničić i generalni sekretar pazarskog superligaša Fikret Međedović osvrnuli su se na letnji prelazni rok. Zajedničkog su stava da je u ovo vreme jako teško dovesti pravog igrača.

"Čovek pravi planove, a bog se smeje.  Potrudićemo se da dovedemo pojačanja, ne samo igrače na broju da bismo ih imali za optimalan trening. Ti što dođu, treba da budu prava pojačanja. Mnogo je otežavajućih faktora. Sezona rano počinje i mnogi prvo čekaju inostranstvo, a potom i nešto drugo. Došao nam je Mirković, koji bi trebalo da predstavlja pojačanje. Potrudićemo se da tako nastavimo. Bio bih zadovoljan da do odlaska na Zlatibor imam barem 70 odsto tima", iskren je Aničić.

Međedović je svestan da na srpskom fudbalskom tržištu sledi dugo, toplo leto. Potrebno je rešiti jednačinu sa više nepoznatih.        

"Ne samo da su se promenile cene, nego ne možete više ni da razgovarate. Nikoga ne želim da uvredim, ali neverovatno je da zovem prosečnog superligaškog igrača, koji odigrao nekih 25 utakmica i možda ima dve do tri asistencije, u prevodu – ništa spektakularno, odmah dobijem cenu od 40 ili 50.000 evra, pa na gore. O napadačima ne smem ni da govorim. Biće jako teško svima što se bavimo ovim poslom. Žale se i kolege iz drugih klubova", konstatuje Međedović.

Napravio je kratku pauzu, uzeo vazduh i nastavio:                 

"Nameće se kao istina da će fudbal ubuduće igrati samo najbogatiji, ko ima novca i može da priušti sebi skupa pojačanja. Mi ćemo nastaviti da razmišljamo temeljno i domaćinski. Nećemo se razbacivati. Dovodićemo one za koje mislimo da su pojačanja, plaćati kao i do sada", kaže Fikret Međedović.  

Plavi će raditi u domaćem ambijenti do 3. jula, kada sledi dvonedeljna selidba na Zlatibor. Planirano je pet kontrolnih utakmica. Za sada su zakazani test mečevi sa Zvijezdom 09 (5. jul), Jedinstvom iz Bijelog Polja (8. jul) i Voždovcem (13. jul).



tagovi

FK Novi PazarDragan Aničić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara