(©Reuters)
(©Reuters)

Anjeli i De Laurentis po ugledu na Verder: Sprema se bojkot reprezentacija?

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.11.20. | 10:29

Direktor Juventusa i vlasnik Napolija razmišljaju da svojim fudbalerima zabrane da se pridruže nacionalnim selekcijama

Slučaj Romelua Lukakua mogao bi da predstavlja samo varnicu koja će rasplamsati odnose na relaciji klubova i reprezentacija. Naime, selektor Belgije Roberto Martinez pozvao je napadača Intera za predstojeće mečeve Crvenih đavola, a da se Lukaku nije u potpunosti ni oporavio od povrede prednje lože. I dok se Martinez nada da će se Lukaku u ponedeljak pojaviti na okupljanju reprezentacije, Antonio Konte navodno ni ne želi da rizikuje sa 27-godišnjim napadačem protiv Atalante u nedelju, samo kako bi se Lukaku što pre potpuno spreman vratio na teren.

Znalo se još pred početak sezone da će ona biti izazovnija, zahtevnija i pre svega napornija od prethodnih. Jednostavno, u zbijenom kalendaru, pored gomile mečeva u prvenstvu, Evropi, kup takmičenjima, reprezentativni fudbal za igrače predstavlja dodatni teret, ma koliku oni želju imali da predstavljaju svoju naciju.

Izabrane vesti

Mnogi su se sa prethodnih reprezentativnih obaveza vratili povređeni ili čak zaraženi korona virusom i klubovi su odlučili da stanu u odbranu fudbalera, mada se tu svakako radi i o interesima samih klubova. Pre svih Verder, koji je zabranio petorici svojih igrača, među njima se našao i Miloš Veljković, da se odazovu pozivu reprezentacije. I tu izgleda neće biti kraj, već tek početak. Kiker je potom javio da još nekoliko za sada nepoznatih bundesligaških klubova nameravaju da slede primer iz Bremena.

Ideja se izgleda ubrzo primila i južno od Nemačke, u Italiji. Kako navodi Korijere delo Sport predsednik Juventusa Andrea Anjeli i vlasnik Napolija Aurelio De Laurentis razmatraju opciju zabrane svojim fudbalerima da se odazovu na poziv reprezentacija, a sve nakon što se sportski direktor Intera Bepe Marota juče oglasio povodom gorepomenutog Lukakuovog slučaja.

Nalazimo se u situaciji sa kojom ćemo se suočiti rigidno, jer moramo da odgovorimo na veliki broj poziva. Moramo da koristimo zdravstveni. Vidim neraspoloženje među mnogim direktorima vrhunskih evropskih klubova”, jasno je istakao nezadovoljstvo Marota.

Netrpeljivost klubova dugo je tinjala i polako se rasplamsava. A čini se da će problema biti sve više, pošto je FIFA nedavno objavila kalendar za narednu godinu, u kojoj će između marta i novembra biti odigrano 280 utakmica, što u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, što na Evropskom prvenstvu. Reprezentativnog fudbala nikad više...


tagovi

NapoliAndrea AnjeliJuventusAurelio De Laurentis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara