Antić: Trofeji su razlog zbog kojeg igram, sanjam pehar Lige šampiona

Vreme čitanja: 4min | pet. 05.03.21. | 09:38

Srpski defanzivac sa Šahtjorom iz Soligorska nastavio žetvu u Belorusiji

Šampionska kruna za kraj 2020, trofej Super kupa Belorusije za početak 2021. godine - Šahtjor Soligorsk nastavio je na otvaranju nove sezone gde je stao u prethodnoj, još jednom uzevši trofej ispred nosa do skoro apsolutno dominantnom BATE iz Borisova.

Nova stranica klupske istorije ukrašena prvimm peharom u ovom takmičenju predstavljala je idealnu uvertiru u novu sezonu kluba iz Grada soli, a jedan od igrača koji čine okosnicu tima, Nikola Antić, posle još jednog u nizu uspeha za Mozzart Sport je otkrio da je nedavni trijumf posle penal serije samo najava onoga što bi Šahtjor trebalo da pokaže u aktuelnoj godini.

Izabrane vesti

"Ponosan sam, pre dve godine kada sam dolazio rekao sam da sam stigao da bih osvajao trofeje i to se ostvarilo. Osvojili smo Kup Belorusije, titulu i sada Super kup - sve što je moglo da se osvoji na državnoj sceni. Ovo je prvi Super kup u istoriji Šahtjora i zadovoljstvo mi je što sam se tokom dve godine u Soligorsku upisao u almanahe kluba. Veoma sam ponosan i srećan, ali nećemo stati na tome. Cilj nam je da uđemo u neku od grupnih faza evropskih kupova bilo da je to Liga šampiona, Liga Evrope ili Liga konferencija", izjavio je levi bek.

Nakon što su mreže ostale mirne posle 90 minuta igre usledio je penal rulet na kojem je u heroja Šahtjora izrastao golman Aleksandr Gutor, međutim zanimljivu ulogu u odlučujućoj seriji jedanaesteraca imao je i srpski defanzivac koji je još jednom držao konce poslednje linije kluba iz Soligorska.

"Bilo je to pravo finale, ključalo je na sve strane, kako na terenu tako i pored njega. Iako je bio ograničen broj gledalaca zbog pandemije korona virusa atmosfera je bila fenomenalna. Igralo se veoma brzo, sa dosta šansi i trebalo je da bude viđeno makar tri gola. Imali smo više prilika da stignemo do vođstva, češće smo pretili, pogodili stativu, ali je BATE imao stopostotnu šansu kada je jedan od igrača izašao sam pred golmana. Usledili su penali, a u šestoj seriji, nakon odbrane, pod emocijama i adrenalinom, naš golman je istakao da želi da on izvede naredni jedanaesterac. Pogodio je i tako smo došli do pobede. Bio sam ja na redu, ali sam mu predao loptu. Ko god da je šutnuo bitno je da smo pobedili i trofejem odlično otvorili sezonu".

Pobedom nakon jedanaesteraca Šahtjor je u samo nekoliko meseci na vrlo dramatičan način uzeo trofej ispred ekipe BATE koja se još nije oporavila od šampionske krune ispuštene u poslednjim minutima prvenstvene trke, a Antić koji je na domaćoj sceni nosio dres Vojvodine, Crvene zvezde, Jagodine i Rada, tako je još jednom praznih šaka ostavio Nemanju Milića, Aleksandra Filipovića i Borisa Kopitovića, igrače koji su takođe ostavili trag u Superligi Srbije.

"Milić, Kopitović i Filipović su moji dobri drugari, vieli smo se, pozdravili. Drago mi je kad god se sretnemo. U poslednje dve borbe imao sam više povoda za slavlje nego oni. Fudbal se igra za uspehe i trofeje i što više ih osvojiš to si bogatiji. Mnogi gledaju koliko je ko zaradio, što jeste važno, ali ja sam fudbal počeo da igram zbog Lige šampiona, sanjajući da dižem pehar, i trofeji su mi i danas glavni pokretač, a sve ovo su na neki način replike onog najvrednijeg. Pobede i trofeji su ono za šta treniraš i odrčieš se. Sa uspesima se stiče i zrelost, a samim tim se i podiže kvalitet, raste kao ličnost. Drago mi je da sam u prvom meču u 2021. godini stigao do novog uspeha i posvećujem ga sinu i supruzi".

Šahtjor je vrlo dobrom igrom u Super kupu potvrdio da visoke ambicije u aktuelnoj godini apsolutno imaju osnova.

"Spremali smo se u Dubaiju mesec dana i rad se isplatio već na početku, dobro smo otvorili sezonu i sad je potrebno da ostanemo na pobedničkom kursu. Tokom priprema smo igrali sa Spartakom iz Moskve, Krasnodarom, Dinamom iz Kijeva, Zenitom, sve su to kvalitetne ekipe protiv kojih smo videli da je to nivo na kojem možemo da napravimo rezultat. Takođe, osvežili mso igrački kadar pa je sada konkurencija prilično oštra i na svakoj poziciji imamo po dva igrača. Došao je Dembo Darbo napadač iza kojeg je fenomenalna gosina u Makedoniji, Stasevič iz BATE, legenda kluba iz Borisova i sjajan igrač, tu je i Eze, doskorašnji igrač Čukaričkog koji donosi brzinu. Pojačali smo se i ambicije su da na sva tri fronta budemo na visokom nivou. Sledi četvrtfinale Kupa Belorusije, pa početak šampionata".

Poseban akcenat u predstojećoj sezoni biće na evropskoj pozornici gde će Šahtjor biti deo kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Naša prednost pred evropske izazove je što nam je sada počela sezona i traje do decembra. Bićemo uigrani i to moramo daiskoristimo. Klub sa nestrpljenjem čeka kvalifikacije za Ligu šampiona. Mnogo je truda i novca uloženo, sve sa ciljem da se ostvari uspeh u Evropi i očekujemo da uđemo u grupnu fazu nekog od UEFA takmičenja. Šahtjor izrasta u sve veći klub, igramo otvoreno, evropski, sa malo dodira, lopta ide brzo i zaista pokazujemo zrelost da posle uspeha u domaćim okvirima napravimo iskorak i na internacionalnoj pozornici", rekao je Antić.


tagovi

Nikola AntićBelorusijaŠahtjor Soligorsk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara