(©Starsport)
(©Starsport)

APOEL – Srbija 3:0

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.08.23. | 22:55

Klub iz Nikozije „smrt“ za naše predstavnike

Niko u Evropi nije kroz istoriju bio takva „smrt“ za srpske klubove kao APOEL.

Kiprani su u poslednje dve decenije prava legija stranaca, imaju igrače sa svih meridijana, najmanje Kiprana i Grka. I to su uglavnom fudbaleri ne baš mnogo poznati na evropskoj mapi. I opet, pored svega toga, srpski klubovi, ova tri najveća, ne mogu im ništa.

Izabrane vesti

APOEL je u 21. veku izbacio prvo Crvenu zvezdu, potom Partizan i večeras je celu priču zaokružio eliminacijom Vojvodine.

Protiv Crvene zvezde APOEL je igrao u sezoni 2008/09 u kvalifikacijama za Kup UEFA. Prva utakmica u Nikoziji je završena rezultatom 2:2, dok je u Beogradu bilo 3:3 posle produžetaka, a kako je taj bilo na snazi pravilo o golu u gostima, Kiprani su prošli dalje.

Samo godinu dana kasnije APOEL se sudario sa Partizanom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvi meč se ponovo igrao na Kipru i APOEL je slavio sa 2:0, dok je u Beogradu tim Slaviše Jokanovića prepolovio zaostatak već u 3. minutu golom Moreire, ali tako je i ostalo do kraja – 1:0. I klub iz Nikozije je otišao dalje.

Prošlo je više od decenije od tada, srpski klubovi su izbegavali APOEL, ali ove sezone su se na žrebu sudarile kuglice Vojvodine i kiparskog predstavnika. I epilog je poznat: dve utakmice, dve pobede žuto-plavih od 2:1.

Sve kada se sabere, APOEL – Srbija 3:0! I to samo uz jednu pobedu našeg tima (Partizana), dva remija i tri poraza. Porazno...


tagovi

APOELFK Crvena zvezdaFK PartizanFK VojvodinaMozzart Bet SuperligaLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara