Sadio Mane (©Reuters)
Sadio Mane (©Reuters)

Arapi došli i po Manea: Uslovi sa igračem dogovoreni, Bajern čeka ponudu

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.07.23. | 16:01

Senegalcu je navodno ponuđen trogodišnji ugovor vredan 75.000.000 evra

Sve što evropski klubovi odbace, pokupiće Arapi. Negde će bogati naftašti iskoristiti i to što igrači ulaze u poslednju godinu ugovora, kao u slučaju Sergeja Milinkovića Savića. Pustinjska oluja zahvatila je zvezde poput Kristijana Ronalda, Karima Benzeme, Engola Kantea... A, u njoj će se naći i – Sadio Mane.

Dan nakon što je Tomas Tuhel izašao u javnost i glasno i jasno poručio da su Senegelcu dani na Alijanc areni odbrojani, te da nije ispunio očekivanja i da se ne nalazi u njegovim zamislima, iz Italije dopire glas da je Al Nasr pokucao na vrata minhenskog kluba. Arapi pripremaju ponudu, Bajern čeka, a trebalo bi da bude dostavljena u naredna 24 sata.

Izabrane vesti

Bajern ne računa na Sadija Manea i verovatno će prihvatiti ponudu, kako bi se oslobodio igračeve plate i pride bio na malom dobitku. Svaka finansijska injekcija dobro dođe kada igrač nije u planovima, a Bavarcima bi mogla da posluži za zatvaranje transfera Kim Min Džeja, odnosno uplate obeštećenja Napoliju. Potrebno je samo da odgovorni u Minhenu daju zeleno svetlo i transfer će ubrzo biti kompletiran.

Sadio Mane već nekoliko dana ima ponudu arapskog kluba, seo je za sto sa agentom, obavio razgovore i postigli su dogovor. Uslovi koje nudi Al Nasr prihvaćeni su, a navodno je reč o trogodišnjem ugovoru vrednom 75.000.000 evra.

Deca Afrike imaće razloga za radost...

Rastanak Sadija Manea i kluba iz Bavarske se približio. Samo godinu dana nakon što je potpisao pristupnicu i iz Liverpula stigao kao veliko pojačanje i neko ko bi trebalo da nadomesti deo golova koje je isporučivao Robert Levandovski, senegalski napadač označen je kao nepoželjan na Alijanc areni. Doprineli su tome odnosi u svlačionici, ne samo tanušna statistika.

Sa Julijanom Nagelsmanom nije pronašao zajednički jezik, štrčao je van njegovog sistema. Svetlo na kraju tunela ukazalo se kada je Tomas Tuhel došao u klub, međutim, vrlo brzo uvideo je da nije to –  to. Jer, neke stvari sezale su iz prošlosti, kao što je sukob sa Lirojem Saneom, a ni zdravlje ga nije baš najbolje služilo. Kuburio je sa povredama, propustio Mundijal u Kataru, a i u najbitnijim utakmicama nije bio spreman.

Povrede su pratile Sadija Manea kroz prvu i verovatno poslednju godinu ugovora u nemačkom gigantu. Povredio se u prvom meču osmine finala Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom, u drugom ušao sa klupe, a slična uloga bila mu je namenjena i u dvomeču sa Mančester Sitijem. Utisak bledunjav, statistika prosečna. Na 38 utakmica – 12 golova i upola manje asistencija.

Na kraju – brzopotezni razlaz. Samo je pitanje trenutka...


tagovi

Sadio ManeBajern MinhenAl NasrLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara