Fudbaleri River Plejta (©Reuters)
Fudbaleri River Plejta (©Reuters)

Argentina: Milioneri u Mendozi, a misle na Hulka i Atletiko

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.08.21. | 23:05

River Plejt gostuju Godoj Kruzu, timu koga je pobedio na osam poslednjih utakmica, a prethodni put sa čak 6:1 pre nešto manje od pet meseci. Napadač Matijas Suarez povređen. Trener ekipe iz Buenos Ajresa Marselo Galjardo „promešaće karte“ pred prvi meč četvrtfinala Kopa Libertadores

Slavni River Plejt favorit je za krunu u Argentini, ali već godinu i po Milioneri grcaju. Nisu se proslavili u dva izdanja Liga kupa, prošle sezone su ispali u polufinalu Kopa Libertadores od Palmeirasa. U novoj Ligi Profesional, četa Marsela Galjarda ima solidnih sedam bodova iz četiri kola, a pravi šok dogodio se prethodnog vikenda kada je tim iz Buenos Ajresa poražen od ljutog rivala Boke Juniors u osmini finala Kupa Argentine, i to posle penal-ruleta u La Plati.

Tim sa Bombonjere bio je drastično oslabljen, ali to nisu iskoristili Milioneri da zadaju novi udarac plavo-žutima. Prilika da uhvate konačno ritam i zalet je noćašnji meč (01.15) petog kola prvenstva u Mendozi protiv Godoj Kruza.

Izabrane vesti

01.15: (5,50) Godoj Kruz (3,80) River Plejt (1,65)

Domaćin ima polovičan učinak posle četiri kola, po dve pobede i poraza, uz gol-razliku 5:5. River ove sezone slabije igra na svom Monumentalu gde je samo jednom slavio na tri utakmice, dok je u gostima pobedio Lanus sa 3:0.

-------------------------------

Sve utakmice šampionata Argentine možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------------------------

U poslednjem odmeravanju snaga ovih timova, krajem marta ove godine u Liga kupu Argentine, River je razbio Godoj Kruz u Mendozi. Bilo je čak 6:1 za tim Marsela Galjarda koji je sedmu godinu na klupi velikana.

Godoj Kruz je redovna mušterija Rivera. Tim iz Buenos Ajresa je slavio na osam poslednjih mečeva. Ekipa iz Mendoze pobedila je crveno-bele prethodni put pre više od pet godina, i to u Buenos Ajresu sa 2:1. Na osam gostovanja vicešampiona Argentine u Mendozi, Godoj Kruz nije osvojio ni bod. Tradicije je, dakle, apsolutno na strani gostiju iz prestonice.

Problem za Galjarda je povreda iskusnog napadača, Matijasa Suareza, najboljeg igrača Rivera na startu sezone. On neće igrati, kao i Agustin Fontana i Paragvajac Robert Rohas. River sledeće nedeje očekuje na Monumentalu prvi meč četvrtfinala Kopa Libertadores protiv brazilskog Atletiko Mineira iz Belo Orizontea i sigurno će trener gostiju da "promeša karte", da odmori još neke nosioce igre pred okršaj sa crno-belima koji su u prethodnoj rundi najjačeg klupskog takmičenja Južne Amerike posle boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisali Boku.

Za domaćina zbog povreda ne mogu da igraju Ekvadorac Džejson Čela i Pizaro.


tagovi

River PlejtGodoj KruzArgentina 1ArgentinaMarselo Galjardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara