Gonzalo Montijel (Foto: AFP)
Gonzalo Montijel (Foto: AFP)

Argentina u malom na Pishuanu: Sevilja ispod cene uzima Montijela

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.08.21. | 00:40

Desni bek Rivera bi konačno mogao da dočeka zasluženi transfer u Evropu

Ljubitelji fudbala koji nešto pomnije prate dešavanja u Južnoj Americi, vrlo verovatno su se makar jednom zapitali kako River Plejt godinama uspeva da sačuva Gonzala Montijela od evropskih timova. Ako jesu više neće morati, jer argentinski desni bek je jednom nogom već na Starom kontinentu. Naime, kako piše ugledni argentinski Ole, Montijel je na pragu Sevilje.

Zimus kada mu je ugovor bio pred istekom, 24-godišnjaka su želeli Roma i Fjorentina, ali je on ipak ostao na Monumentalu. U međuvremenu, Montijel je produžio saradnju sa Riverom do decembra 2022. godine, zablistao na Kopa Americi sa Argentinom i postao popularan na Iberijskom poluostrvu. Upite o njegovom "zdravlju" Milionerima su slali Benfika, Valensija, Betis, međutim, pobedila je Sevilja.

Izabrane vesti

Kako? Tako što je aktivirala otkupnu klauzulu iz Montijelovog ugovora. Klauzulu koja je početkom februara, prilikom obnove saradnje, prepolovljena sa 20.000.000 na 10.000.000 evra, pa će klub iz Andaluzije ispod cene (procenjena vrednost na Transfermarktu 17.000.000) dobiti vrlo kvalitetno pojačanje kraj desne aut-linije. Riveru će pripasti i 15 odsto od naredne Montijelove prodaje, pod uslovom da Sevilja inkasira više od 11.000.000 evra.

I pride pojačati "argentinski klan" na Ramon Sančez Pishuanu. Lukas Okampos je tu već dve godine, Markos Akunja duplo manje, Papu Gomez od januara ove godine, a Erik Lamela je pre petnaestak dana. Montijel će biti peti Argentinac u timu.

Naravno, pod pretpostavkom da desni bek Rivera dogovori lične uslove, što bi mogao da bude mali problem, jer španski klubovi zbog novih propisa La Lige imaju problema sa popularnim "saleri kepom".

Montijel je od 10. godine u River Plejtu, u kojem je i prošao sve mlađe kategorije. Za prvi tim je odigrao 138 utakmica.


tagovi

SeviljaGonzalo Montijelletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara