Lionel Mesi i David Ospina (©Shutterstock, ©Reuters)
Lionel Mesi i David Ospina (©Shutterstock, ©Reuters)

Argentinci poručuju domaćinu: Brazilci, čekajte nas, dolazimo

Vreme čitanja: 4min | uto. 06.07.21. | 23:10

Polufinale Kopa Amerike: Lionel Mesi i drugovi noćas (03.00) protiv Kolumbije u Braziliji. As Barselone raspucan na šampionatu, postigao četiri gola i imao isto toliko asistencija. Promo kvota u Mozzartu na pobedu Gaučosa - 1,95

Brazil - Argentina, finale iz snova na 47. izdanju Kopa Amerike. Blizu je... Selesao je u u reprizi finala iz 2019. godine pobedio Peruance sa 1:0 golom Lukasa Pakete, a Gaučosi tek treba da izbore borbu za trofej na šampionatu Južne Amerike. Lionel Mesi osvojio je Mundijalito sa Argentincima i olimpijsko zlato, ali mu fale pehari s dva najveća takmičenja, Kopa Amerike i Svetskog prvenstva. Rival plavo-belima u polufinalu noćas (03.00) u Braziliji je Kolumbija.

Argentina je na prilično furiozan način stigla do borbe za finale, dala je četiri gola u poslednjem meču grupne faze protiv Bolivije (4:1), a onda je na sjajan način demoliran Ekvador u četvrtfinalu (3:0).

Izabrane vesti

Ono što je najvažnije za Gaučose jeste to što je formu na najviši nivo podigao i Lionel Mesi. Jedan od najboljih igrača u istoriji ove igre sa ogromnom motivacijom je došao u Brazil, željan da konačno postigne veliki rezultat sa svojom reprezentacijom. I prilično dobro mu ide. Trenutno je prvi strelac turnira sa četiri postignuta gola, a ima isto toliko asistencija. Argentina je osvojila 14 trofeja u ovom takmičenju, ali je poslednji osvojila još davne 1993. godine. U ovom veku Gaučosi na Kopa Amerika imaju čak četiri izgubljena finala, a pre dve godine, takođe u Brazilu, zauzeli su treće mesto.

03.00: (4,20) Kolumbija (3,30) Argentina (1,95)

Kolumbija je istorijski trofej osvojila 2001. godine, a poslednji ozbiljan uspeh bilo je treće mesto 2016. godine u SAD-u. Ova selekcija je uvek neugodan rival, ali se ovoga puta praktično zaobilaznim putem domogla završnice. Savladala je samo Ekvador na startu takmičenja, a onda je remizirala sa Venecuelom (0:0) i izgubila od Perua (1:2) i Brazila (1:2). U četvrtfinalu protiv Urugvaja videli smo prilično ujednačen i tvrd meč, bez mnogo opasnih prilika na obe strane, pa je odluka zasluženo pala na penal ruletu. Tamo je zablistao sjajni golman David Ospina, koji je odbranio udarce Himeneza i Vine, čime je doneo veliku radost naciji.

Argentinski mediji ovaj meč najavljuju pod naslovom: "Brazil, čekajte nas, stižemo". Priželjkuje se sudar svetova sa raspoloženom četom selektora Titea. Pre dve godine u Belo Orizonteu, Brazil je slavio protiv Mesija i drugova sa 2:0 u polufinalu. Sada bi revanš mogao da bude u finalu u Rio de Žaneiru.

Selektor Lionel Skaloni neće mnogo menjati u odnosu na tim na prethodnim mečevima. Dilema je Paredes ili Gvido Rodrigez na sredini terena. U prethodnim mečevima džoker Skalonija bio je veteran Anhel Di Marija. On je dobijao šansu u nastavku meča protiv Ekvadora u četvrtfinalu i prema najavama medija iz Argentine, iskusni as Pari Sen Žermena će opet meč da počne s klupe za rezerve. Serhio Aguero je u drugom planu na ovom šampionatu. Prednost u napadu, pored neprikosnovenog Mesija imaju igrači Intera i Štutgarta Lautaro Martinez i Nikolas Gonzalez.

Novi selektor Kolumbije Rejnaldo Rueda odrekao se pre Kopa Amerika Hamesa Rodrigeza. Dosta je menjao kormilar Trikolora u grupnoj fazi, pre svega u napadu. U grupnoj fazi prednost je imao napadač Juniora iz Barankilje Migel Borha, a protiv Urugvaja šansu u napadu dobili su uigrani tandem Atalante Luis Muirijel i Duvan Zapata, uz nešto defanzivnjeg Rafaela Santosa Borea, novog igrača Ajntrahta iz Frankfurta.

Protiv Urusa nije bilo mesta u startnih 11 za Edvina Kardonu, vezistu Boke Juniorsa. Zbog povrede za Kolumbijce neće igrati Mateus Uribe.

Argentinci su primili samo dva gola na pet utakmica Kopa Amerike. Kolumbijci imaju problem s realizacijom, samo tri gola na pet mečeva.

Treba imati na umu da Argentina nije savladala ovog protivnika u prethodna dva takmičarska meča. Pre dve godine u grupnoj fazi Kopa Amerika Kolumbijci su slavili sa 2:0 golovima Rožera Martineza i Duvana Zapate, dok je pre mesec dana u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo bilo 2:2 u Barankilji. Tada je heroj domaće selekcije bio Migel Borha, koji je bod Kolumbiji doneo pogotkom u četvrtom minutu nadoknade. Argentina je poslednji put slavila još 2016. godine i to u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, kada je bilo 3:0 u San Huanu. Mesi je tada postigao gol i zabeležio dve asistencije.

Zvezda Brazila Nejmar priželjkuje duel sa Gaučosima u finalu i odmeravanja snaga s nekadašnjim saigračem iz Barselone, Lionelom Mesijem.

"Želim Argentinu! I navijaću za Argentinu, tamo imam puno prijatelja. A onda u finalu sve za Brazil", podvukao je as Pari Sen Žermena.

KOLUMBIJA - ARGENTINA (03.00)

BRAZILIJA - Nacionalni stadion. Sudija: Valencuela (Venecuela). Igraće se bez prisustva gledalaca

KOLUMBIJA (4-4-2): Ospina - Tesiljo, Sančez, Mina, Munoz - Kueljar, Barios, Dijaz, Bore - Zapata, Murijel

ARGENTINA (4-3-3): E. Martinez - Molina, Pecela, Otamendi, Akuna - Paredes, Lo Selso, De Paul - Gonzalez, Mesi, L. Martinez

KOPA AMERIKA - POLUFINALE

Utorak

Brazil - Peru 1:0 (1:0)

/Paketa 35/

Sreda

03.00: (4,20) Kolumbija (3,30) Argentina (1,95)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Južna AmerikaKopa Amerika 2021Kopa Amerikafudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija ArgentineLionel Mesireprezentacija Kolumbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara