Edinson Kavani i Anibal Moreno (©AFP)
Edinson Kavani i Anibal Moreno (©AFP)

Argentinska bitka za polufinale: Aveljaneda na nogama, Kavani brani Boku

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.08.23. | 23:03

Rasing i Đenovljani odigrali 0:0 na Bombonjeri u prvom susretu četvrtfinala Kopa Libertadores

Brazilski klubovi i ove godine dominiraju u južnoameričkoj eliti. Internasional je već prošao, a Palmeiras i Fluminense su na pragu polufinala, mada će najneizvesnije da bude u argentinskom obračunu Rasinga i Boke Juniors, u četvrtak u Aveljanedi (02.30). Pre sedam dana na Bombonjeri mreže su mirovale.

Dakle, revanš četvrtfinala Kopa Libertadores, protivnici iz istog grada, deo fudbalskog establišmenta... Brzo postaje jasno zašto su kvote prilično neutralne u duelu Rasinga i Boke Juniors. Tržišna vrednost Đenovljana teži malo više. U prvom meču, međutim, to nije bio odlučujući faktor. Sudeći po nastupima dva tima u prvenstvu i Liga kupu, bilo je prilično iznenađujuće što nije viđen nijedan gol na Bombonjeri.

Izabrane vesti

Pobednik sukoba u Aveljanedi u polufinalu će da se sastane sa Palmeirasom ili Pereirom. Pošto su prošle nedelje sačuvali svoju mrežu, igrači Rasinga su u dobroj poziciji, i uživaće u prilici da izbaci lokalne rivale iz takmičenja. Međutim, to neće biti lak zadatak, posebno s obzirom na to kakva je bila forma Akademaca u prvoj fazi sezone kada su u 27 prvenstvenih utakmica završili na 12. mestu sa samo 40 bodova.


02.30: (2,60) Rasing (3,05) Boka Juniors (2,95)

Sastav Fernanda Gaga bio je daleko od ubedljivog u osmini fina Kopa Libertadores, gde je u prvom meču izgubio od Atletiko Nasionala sa 4:2, ali je uspeo da pobedi u domaćem meču sa 3:0, iako je pobedonosni pogodak bio autogol

Huana Agirea. Od tada su plavo-beli zabeležili dva remija i pobedu od 2:1 protiv Tigrea tokom vikenda, dok su takođe neporaženi u poslednjih devet mečeva kod kuće u svim takmičenjima.

Rasing je izbegao poraz u svakom od protekla četiri dvoboja sa Bokom na stadionu Prezidente Peron, a prošle godine u šampionatu mreže se nisu tresle, dok je 2021. Rasing slavio sa 1:0.

Posle slavlja u drugoj fazi argentinske Primere prošle sezone, velikan sa Bombonjere nije uspeo da se iskaže u šampionatu zemlje svetskog prvaka ove godine. Završio je na sedmom mestu, 17 bodova iza River Plejta koji se okitio lovorikama.

Kvalifikacija Đenovljana u ovu fazu takmičenja bila je daleko od jednostavne, jer su im bili potrebni penali da bi izbacili urugvajski Nasional u prethodnoj fazi posle ukupnih 2:2.

Nakon prošlonedeljnog susreta sa Rasingom, ekipa Horhea Almirona je poražena sa 1:0 od Sarmijenta, koji je prvu fazu završio na 19. mestu, što znači da je prošlo više od 180 minuta, a da Edinson Kavani i društvo nisu zatresli mrežu.

Boka Juniors jeste stvorila bolje šanse prošle sedmice i izgledalo je verovatnije da će prekinuti post, ali trener Almiron zahteva još vremena kako bi podigao tim. Đenovljani se postepeno poboljšavaju otkako se desila smena na kormilu 10. aprila. Almiron je dobio 15 od 27 utakmica.

Boka sada ima novog vođu u Kavaniju. Urugvajac je postigao jedan gol u tri utakmice i mogao bi da bude "karika koja nedostaje" za Boku koja je na putu ka završnici u južnoameričkoj eliti.

---------

Zaroni u svet Mundobasketa, rešavaj izazzove svakog dana i osvoji deo od 200.000 dinara dnevnog nagradnog fonda!

---------

KOPA LIBERTADORES - ČETVRTFINALE, REVANŠI

Utorak

Internasional - Bolivar 2:0 (1:0), prvi meč 1:0

/Valensija 11, 60/

Četvrtak

02.30: (1,20) Palmeiras (6,75) Pereira (14,0), prvi meč 4:0

02.30: (2,60) Rasing (3,05) Boka Juniors (2,95), prvi meč 0:0

Petak

02.30: (2,75) Olimpija (3,10) Fluminense (2,70), prvi meč 0:2

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa LibertadoresRasing KlubBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara