Arjen Roben (©Reuters)
Arjen Roben (©Reuters)

Arjen Roben se ponovo povukao: Sada je stvarno kraj

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.07.21. | 13:33

"Telo mi nije pružilo potrebno samopouzdanje"

Odluku iz 2019. godine Arjen Roben je brzo promenio. Samo godinu dana kasnije ponovo je obuo kopačke i vratio se na teren, u dresu voljenog Groningena. Ali, sada je kraj.

Definitivno, neće više igrati fudbal. Barem ne profesionalno.

Izabrane vesti

"Dragi fudbalski prijatelji, Rešio sam da prestanem sa aktivnom karijerom. Veoma teška odluka. Želeo bih da se zahvalim svima na srdačnoj podršci", napisao je Holanđanin na svom Tviter profilu.

Tu je i oproštajno pismo. Kao razlog prestanka, očekivano, navodi fizičku spremu.

Poslednja utakmica bio je poraz od Utrehta u plej-ofu holandskog prvenstva za Ligu Evrope.

"Nakon poslednje utakmice rekao sam da će mi trebati vremena da dobro razmislim o budućnosti. Ubrzo sam nastavio da treniram, jer mi je bilo važno da povratim formu na kojoj sam radio mesecima ranije, nisam želeo da zaostajem. To mi je, istovremeno, omogućilo da imam uvid u svoje fizičke mogućnosti i procenim da li je realno da igram još jednu godinu. Nažalost, telo mi nije pružilo potrebno samopouzdanje. Zbog toga sam rešio da prekinem", objasnio je 37-godišnji krilni napadač.

Roben je prošle sezone upisao sedam nastupa, u kojima je dvaput asistirao saigračima za gol. Prosečno gledano, igrao je tek 37 minuta po utakmici. Samo je pomenuti duel sa Utrehtom odigrao od početka do kraja.

Nije uspeo da izvede zeleno-bele na evropsku scenu, ali svakako iza sebe ima fantastičnu karijeru. Počelo je osvajanjem prvenstva Holandije sa PSV Ajndhovenom, zatim je dvaput bio šampion Engleske sa Čelsijem, pa se popeo na tron i u Španiji sa Real Madridom, a onda osam puta sa Bajernom u Nemačkoj, s kojim je 2013. osvojio i Ligu šampiona.

Sa reprezentacijom Holandije 2010. je bio drugi, a četiri godine kasnije treći na svetu.


tagovi

Arjen RobenGroningenHolandija 1

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara