Deklan Rajs (Foto: Reuters)
Deklan Rajs (Foto: Reuters)

Arsenal pojačao ponudu za Rajsa, spreman da obori nekoliko rekorda - preko 120.000.000 evra na stolu

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.06.23. | 00:30

Hoće li apetiti Vest Hema biti zadovoljeni i sprema li Siti kontru?

Sudbina Deklana Rajsa polako izrasta u pravi letnji hit. Dugo ga najveći engleski klubovi merkaju, ali ga Vest Hem tvrdoglavo čuva, ali čini se da ovoga puta neće moći da odoli ponudama. Mančester Siti je pokazao spremnost da za engleskog reprezentativca plati 105.000.000 evra sa bonusima, ali je to uprava londonskog kluba odbila. Sada su se javile komšije sa još većim džakom para.

Kako prenosi dobro obavešteni Dejvid Ornstajn sa Atletika, Arsenal je poslao ponudu tešku 105.000.000 funti, što je preko 120.000.000 evra (122.140.000 prema trenutnom kursu). U slučaju da je vest hem prihvati, Tobdžije bi postavile rekord za transfer jednog britanskog igrača, ali bi Rajsa načinili i najskupljim vezistom u istoriji. Takođe, bila bi to i najveća kupovina kluba sa severa Londona.

Izabrane vesti

Nadaju se na Emirejtsu da će biti dovoljno da se zadovolje apetiti Čekićara, ali i da se odbije konkurencija. Siti je zvanično predstavio i Matea Kovačića, platio 28.250.000 evra, dok bi mogao da ostane kraći za još 5.650.000 ukoliko Hrvat ispuni zacrtane klauzule za aktiviranje ugovorenih bonusa.

Čini se da bi Vest Hem mogao da popusti. Isterao je svoje, naterao najveće i najbogatije da se prepiru oko njegovog bisera, ubedio ih da pošalju rekordnu svotu novca za njegove usluge na njihovu adresu. Jer prethodno su odbili i ponudu Tobdžija od 105.000.000 evra. Mada, na potezu je sada Siti. Ako ne ponudi više, mogao bi Rajs da počne sa pakovanjem kofere za put na sever prestonice.

A na sve to 24-godišnjem fudbaleru ugovor ističe narednog leta, mada Vest Hem ima mogućnost da ga produži na još jednu sezonu. Ipak, i prvi čovek kluba Dejvid Saliven je posle osvajanja Lige konferencije istakao da je engleski vezista verovatno odigrao poslednju utakmicu u klubu i da je izrazio želju da ide.

I pored jasne ambicije za novim izazovom, uspeli su Čekićari da mu podignu cenu do vrtoglavih 122.140.000 evra. Utisak je da bi bio preveliki rizik da traže još više.


tagovi

Deklan RajsVest HemArsenalMančester SitiLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Arsenal
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara