Aleksandre Lakazet i Pjer Emerik Obamejan (©Reuters)
Aleksandre Lakazet i Pjer Emerik Obamejan (©Reuters)

Arsenal postigao radnu temperaturu, Čelsiju je Liga kup prioritet broj četiri

Vreme čitanja: 4min | uto. 26.10.21. | 13:57

KPR domaćin Sanderlendu u preostalom večerašnjem duelu osmine finala

Utorak i sreda rezervisani su za borbe za četvrtfinale Liga kupa Engleske. Londonski Arsenal će se suočiti sa problematičnim Lidsom, Čelsi dočekuje Sautempton, a Kvins Park Rendžers u okršaju niželigaša igra sa Sanderlendom.

20.45: (1,65) Arsenal (3,80) Lids (5,50)

Izabrane vesti

Posle očajnog početka sezone koji je podrazumevao tri ligaška poraza od Brentforda, Čelsija i Mančester Sitija uz gol razliku 0:9, Arsenal je konačno postigao radnu temperaturu i već sedam utakmica ne zna za poraz. Izdanje protiv Aston Vile za vikend (3:1) bilo mu je ubedljivo najbolje od starta takmičarske godine i njime su Tobdžije nagovestile da bi uskoro ipak mogle ozbiljnije da se umešaju u borbu za Evropu.

Ali, pre nego što nastave da se bore za produžetak niza pozitivnih rezultata u Premijer ligi očekuje ih osmina finala Liga kupa, u okviru koje Lids stiže na Emirejts (20.45). Od najprijatnijeg iznenađenja prošle sezone, ekipa Marsela Bijelse trenutno nalikuje na jednu od onih kojima se sprema borba za opstanak.

Istina, dosta se Jorkširci muče sa povredama, između ostalih i udarne igle i najboljeg strelca iz prošle sezone Patrika Bamforda. Njega neće biti u duelu sa Arsenalom, a videćemo hoće li Bijelsa koristiti Brazilca Rafinju, koji je za vikend iznet sa terena u meču sa Vulvsima, ali onda putem društvenih mreža poručio da povreda nije ozbiljna.

Prošle sezone u Premijer ligi, na Eland roudu bilo je 0:0, dok je duel u Londonu okončan goleadom i slavljem Arsenala 4:2. Lids na pobedu protiv Tobdžija čeka devet mečeva zaredom i to od davne 2003. godine. Obe ekipe će meč početi u izmenjenom sastavu, a dodajmo i da Arsenalu fali samo Granit Džaka.

20.45: (1,55) Čelsi (4,00) Sautempton (6,25)

Čelsiju je Liga kup verovatno prioritet broj četiri, pa se može očekivati ​​da će u osmini finala protiv Sautemptona prostor da dobiju igrači iz drugog ešalona. Plavci su pobedili u poslednja četiri meča na svim frontovima. Za vikend su savladali Norič sa 7:0 i zadržali lidersku poziciju u Premijer ligi, a pre toga su srušili Malme sa 4:0 u Ligi šampiona. Ostvarili su dve neophodne dominantne pobede, što im je podiglo samopouzdanje, ali će u Liga kupu verovatno u igru da uđu igrači koji u poslednje vreme dobili manje prostora.

-----------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------

Čelsi je u prošloj rundi eliminisao Aston Vilu na penale na svom terenu i treću godinu zaredom će nastupiti u osmini finala, a baš tu je londonski sastav završavao put u prethodne dve sezone. Pored povreda Lukakua, Vernera i Pulišića, može se očekivati ​​da Tomas Tuhel odmori još nekog od ključnih igrača.

Sautempton je tek u 8. kolu šampionata ostvario prvu pobedu, kada je na svom terenu savladao Lids sa 1:0, a minulog vikenda igrao je nerešeno sa Barnlijem. Ostale pobede stigle su samo u Liga kupu, gde su Sveci najpre eliminisali Njuport (8:0), a zatim posle penala Šefild Junajted. U gostima je tim Ralfa Hasenhitla pobedio samo u jednom meču tokom 90 minuta ove sezone, ali je remizirao na Itihadu protiv Mančester Sitija. Sautempton je početkom ovog meseca izgubio od Čelsija na Stamford Bridžu sa 3:1.

20.45: (2,05) KPR (3,45) Sanderlend (3,60)

Za kraj ovog dana sudaraju se drugoligaš KPR, koji se inače bori za plej-of u Čempionšipu, i trećeligaš Sanderlend, koji se nada povratku u drugi rang. Rendžersi su trenutno na sedmom mestu u aktuelnoj sezoni, sa 21 bodom. Liga je izuzetno izjednačena i posle 14 kola čak sedam timova - od petoplasiranog Lutona do 11. Blekburna. Njihove mečeve karakteriše visok prosek golova, pošto je ove sezone po utakmici u proseku pada 3,36 golova, dok je ligaški prosek do sada ostao na nivou od 2,54 gola po duelu.

Na drugoj strani imamo Sanderlend, koji se ponovo bori u trećoj ligi, ali mu ove sezone stvari deluju svetlije. Posle 15 kola nalazi se na četvrtom mestu sa 28 bodova i imaju jedan do dva meča manje u odnosu na većinu ostalih ekipa. U prošlom kolu su Crne mačke iznenađujuće izgubile na svom terenu od Čarltona (0:1), što je njihov treći poraz ove sezone.


tagovi

Liga kupLiga kup EngleskeArsenalLids JunajtedlidsČelsiSautemptonKPRSanderlend

Obaveštavaj me

Arsenal
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara