Džo Vilok (Foto: Reuters)
Džo Vilok (Foto: Reuters)

Arsenal prelomio, Vilok u Njukaslu za 25.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.08.21. | 23:42

Mladi engleski vezista ipak neće dobiti priliku na Emirejtsu

Zablistao je Džo Vilok na Sent Džejms Parku u završnici minule sezone. Došao je na pozajmicu iz Arsenala u januaru i kupio sve u Njukaslu. Posebno trenera Stiva Brusa, koji je instirao da se njegov ugovor što pre otkupi. Uprava Svraka mu je ispunila želju. Kako prenosi novinar Atletika Dejvid Ornstajn, Tobdžije su prodale talentovanog vezistu Njukaslu za 25.000.000 evra.

Ostalo je još da se dogovore lični uslovi sa Vilokom. To ne bi trebalo da bude problem. Svestan je 21-godišnji vezista da će u Njukaslu biti jedan od najvažnijih igrača, što će mu omogućiti da igra redovno i napreduje.

Izabrane vesti

Bio je prva meta kluba sa Sent Džejms Parka ovog leta. Uskoro će postati prvo pojačanje. Nisu Svrake na kraju žalile novac, pronašle su dogovor sa upravom Arsenala, koja se zadovoljila sumom koja će joj omogućiti da nastavi da kupuje i pojačava ekipu u želji da se što pre vrati u sam vrh engleskog fudbala.

Vilok minule sezone nije bio u planovima Mikela Artete. Otišao je u januaru na pozajmicu u Njukasl i postigao osam golova. Promenio je Španac mišljnje, tvrdili su iz Severnog Londona da će ga zadržati, da u njemu vide budućnost, ali su na kraju poklekli.

Ponikao je talentovani vezista u Arsenalovoj školi, a član je kluba sa Emirejtsa od 2004. godine. Posle 13 godina obučavanja u omladinskim rangovima, postao je profesionalac, da bi debi u dresu Gunera upisao u aprilu 2018. godine. Za Arsenal je upisao 78 nastupa i postigao 11 golova. Nastupao je i za sve omladinske selekcije Engleske, videćemo da li na Sent Džejms Parku može da izraste i u seniorskog reprezentativca.

On je dakle prvo pojačanje Njukasla ovog leta, dok su klub po isteku ugovora napustili Kristijan Atsu (Al Raed), Jošinori Muto (Visel), Endi Kerol (bez kluba) i Anri Saive (bez kluba). Na pozajmicu u Kolčester je otišao golman Džejk Tarner, dok se Florijan Ležen preselio u Alaves za simboličnu cifru.

Arsenal je napustilo nekoliko prvotimaca, ali su pre viloka mahom odlazili na pozajmice. Mateo Genduzi i Vilijam Saliba u Marselj, golman Dejan Iliev u Sered. David Luiz je po isteku saradnje napustio klub i još nije pronašao novo uhlebljenje.

Iz kase je otišlo 84.000.000 evra. Najvećim delom na Bena Vajta iz Brajtona (58.500.000). Angažovan je i talentovani vezista Albert Sambi Lokonga iz Anderlehta (17.500.000), kao i mladi levi bek Nuno Tavares iz Benfike (8.000.000).



tagovi

Džo VilokArsenalNjukaslletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara