Mikel Arteta, Aleks Runarso i Edu (©arsenal.com)
Mikel Arteta, Aleks Runarso i Edu (©arsenal.com)

Arsenalova čudna kupovina: Rezervni golman najgoreg tima Francuske

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.09.20. | 20:00

I čovek koji je na 36 utakmica u Ligi 1 primio čak 61 gol

Emilijano Martinez je otišao u Aston Vilu, Arsenalu je bio potreban golman da bude podrška Berndu Lenu. I naravno da navijači nisu očekivali bogzna kakvo ime, ali u danu kada je objavljeno da će Čelsi sa sve bonusima platiti 30.000.000 evra za Renovog Eduarda Mendija – a i on bi trebalo samo da pojača pritisak na Kepu Arizabalagu – nisu ipak mislili ni da će Arsenal dovesti: rezervnog golmana najgoreg tima Lige 1.

Upravo to se desilo, pošto je Arsenal objavio da je iz Dižobna doveo Runara Aleksa Runarsona. Ako ništa drugo, bar je jeftin, svega 2.000.000 evra plaćen je Runarson. Međutim, i to će biti skupo ako Islanđanin u slučajevima kad Mikel Arteta bude prinuđen da ga stavi na gol ne bude na nivou.

Izabrane vesti

A biografija 25-godišnjeg golmana ne uliva optimizam.

Runarson je naime u Ligi 1 branio na 36 utakmica i primio čak 61 gol, odnosno skoro dva po meču. Uostalom, u prvoj sezoni u Francuskoj mesto startnog golmana mu je ukrao Bobi Alen, da bi u drugoj na liniju stao Alfred Gomis.

Istina, Dižon je zaista igrao previše ofanzivan fudbal za svoje kvalitete i nije sva krivica na Runarsonu. Ali kako se navodi na sajtu Get French Football, posvećenom baš Ligi 1, dosta je toga išlo i na njegovu odgovornost. Tamo se kaže da je reč o golmanu sa pristojnim refleksima, ali i da se on jako loše postavlja i da nije baš siguran kad krene po visoke lopte. Takođe, nije ni jak na lopti i često je saigračima paničnim pasovima “uvaljivao koske”.

Ali fudbal ume da bude čudna rabota, pa je Runarson svejedno dobio četvorogodišnji ugovor u jednom od najvećih klubova na svetu. Tehnički direktor Edu tvrdi da su ga Tobdžije dugo pratile i da su analizom zaključili da je on baš ono što traže kod golmana. Hajde da im verujemo, verovatno znaju nešto više od svih nas običnih ljubitelja fudbala.


tagovi

Runar Aksel RunarsonLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara