Eudard Mendi (©AFP)
Eudard Mendi (©AFP)

Izašli detalji: Mendi ruši rekord Petra Čeha, posao težak 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.09.20. | 19:44

Videlo se i sinoć protiv Liverpula zašto je Čelsi čitavog leta u potrazi za golmanom

Ni Frenk Lampard, niti bilo ko u klubu i oko njega neće više trpeti golmanske ispade Kepe Arizabalage. To je potvrdilo novi kiks očigledno preplaćenog Španca u jučerašnjem derbiju protiv Liverpula. Još na poluvremenu derbija pročula se vest da je pao dogovor Plavaca i Rena oko kupovine Eduara Mendija, a 24 sata kasnije Radio Monte Karlo izneo je najsitnije detalje izvesnog transfera.

Britanski Skaj piše da bi već sutra Čelsi mogao da predstavi novo pojačanje. Plavci će na račun ekipe sa Roazon parka uplatiti 24.000.000 evra, a 6.000.000 će francuski tim ostvariti na ime bonusa. Rekordene brojke za golmane Lige 1. Prethodno je najskuplji izlazni transfer bio Petr Čeh koji je 2004. za 13.000.000 evra otišao upravo u Čelsi. Za isti novac je prethodnog leta iz Monpeljea u Monako prešao Benžaman Lekomt, a sada londonski tim ponovo pomera granice.

Izabrane vesti

Momak koji je eksplodirao u Ligi 1 prethodne obaviće lekarske preglede u Berlinu – razlog tome zabrane uslovljene pandemijom Kovida-19 koje su na snazi u Velikoj Britaniji. Ako ne bude nikakvih problema na pregledima, 28-godišnji senegalski gorostas potpisaće petogodišnji ugovor. Lampard će dobiti sedmo pojačanje, a ukupni troškovi u aktuelnom prelaznom roku prebaciće 250.000.000 evra.

Od sredine terena do protivničkog gola talenat ekipe sa Stamford Bridža deluje nepresušno, ali biće to slaba uteha ako golman i defanzivna linija budu mnogo zaostajali. A upravo je tu bilo klimavo. Zato se čeka potpis Mendija i debi Tijaga Silve, da bi se greške u šesnaestercu svele na minimum i udahnula sigurnost ostalim igračima zadnje linije.





tagovi

Eduard MendiLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara