Edi Enketija i Ajnsli Mejtland-Najls (Reuters)
Edi Enketija i Ajnsli Mejtland-Najls (Reuters)

Arsenalova deca na izlaznim vratima: Everton hoće Mejtland-Najlsa, Palas Enketiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.08.21. | 13:12

Pregovori su u toku, Karamele traže pozajmicu sa pravom otkupa

Potrošio je Arsenal ovog leta 150.000.000 evra, petinu te sume vratio prodajom Džoa Viloka Njukaslu (29.000.000 evra), odnosno pozajmicom Lukasa Toreire Fjorentini (1.500.000). Sada je vreme da se Tobdžije oslobode još nekolicine fudbalera, a premijerligašima su trenutno najzanimljiviji Ajnsli Mejtland-Najls i Edi Enketija, dvojica momaka koji su stasavali u Arsenalovoj fudbalskoj školi.

Everton pregovara sa Arsenalom oko pozajmice Mejtland-Najlsa sa opcijom otkupa na kraju sezone. Atletik piše da je ponuda već poslata i da je sportski sektor londonskog kluba razmatra. Prošlu sezonu engleski fudbaler je proveo na pozajmici u Vest Bromu, a ove bi njegov novi odlazak sa Emirejtsa mogao da donese veći rizik. Razlog je činjenica da se radi na prodaji Ektora Beljerina za kojeg je zainteresovan Betis, pa bi u slučaju da odu obojica, Mikelu Arteti od desnih bekova na raspolaganju ostali Sedrik Soares i Kalum Čejmbers koji je često korišćen i kao štoper.

Izabrane vesti

Nije tajna da Everton i Arsenal neguju prijateljske poslovne odnose, pa bi Mejtland-Najls mogao da bude treći fudbaler koji je poslednjih godina otišao iz severnog Londona na Gudison. Ranije su to činili Aleks Ivobi i Teo Volkot.

Tokom drugo delo prošle sezone desni bek je igrao standardno u Vest Bromviču, dok je u prvom upisao svega 485 minuta za Arsenal. Ni u Evertonu ne bi imao garantovano mesto u startnoj postavi, pošto je na desnom beku neprikosnoven kapite Šejmus Kolman. Doduše, znao je reprezentativac Irske poslednjih godina često da odsustvuje zbog povreda.

U isto vreme, Kristal Palas bi da ojača ofanzivnu liniju tima Edijem Enketijom. Trenutno se pregovara o obeštećenju, ali klubovi još nisu blizu dogovora. Uz Orlove, za mladog reprezentativca Engleske interesuje se i jedan nemački klub čije ime još nije obelodanjeno. Kako je Enketija ušao u poslednju godinu ugovora, a pregovori o produžetku saradnje su propali, Arsenal će pokušati da ugrabi poslednju priliku da zaradi neki novac od fudbalera čija je tržišna vrednost procenjena na 16.000.000 evra.

Konkurencija u napadu je na papiru ipak prejaka za Enketiju, iako Arsenal posle tri ligaške utakmice ne samo da nije postigao gol, već je uputio svega šest udaraca u okvir gola.



tagovi

Edi NketijaEjnsli Mejtland NajlsArsenalKristal PalasEvertonletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara