Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Arteta traži novog špica kod Gvardiole, Haland ubrzava posao

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.04.22. | 13:13

Gabrijel Žezus na leto napušta Mančester Siti

Bilo je pod vođstvom Pepa Gvardiole utakmica u kojima se Mančester Siti mučio da probije defanzivni blok rivala usled nedostatka opcija u samom špicu napada. Međutim, od toga da ove sezone nema praktično nijednog centarfora, španski stručnjak bi naredne sezone mogao da ima dvojicu na raspolaganju. Šampion Engleske je zimus od River Plejta kupio Hulijana Alvareza, najtalentovanijeg napadača Južne Amerike, a na leto će krenuti po jednog od najkvalitetnijih u fudbalskom svetu – Erlinga Halanda.

Pouzdani evropski mediji tvrde da je norveški napadač već dogovorio uslove saradnje sa Mančester Sitijem, te da će u transferu vrednom 75.000.000 evra (toliko iznosi cena iz otkupne klauzule), pojačati aktuelnog lidera i šampiona Premijer lige. A, Halandov dolazak na Etihad značio bi i gužvu u ofanzivnoj liniji tima, odnosno manjak minutaže za određene fudbalere. Konkretno u ovom slučaju na – Gabrijela Žezusa.

Izabrane vesti

Iako je u ovom trenutku jedini prirodni napadač u Sitijevom timu, Brazilac je ove godine uglavnom igrao na desnom krilu. Sezonu je počeo odlično, sa pet asistencija i dva gola u uvodnih osam utakmica, ali je potom zapao u drugi plan, pa je u 2022. godini počeo samo dve prvenstvene utakmice. Svestan je Žezus da će njegova ionako limitirana minutaža Halandovim dolaskom biti dodatno redukovana, zbog čega želi da promeni sredinu.

Pouzdani ostrvski Atletik piše da je za njegove usluge zainteresovan Arsenal. Prema navodima pomenutog izvora sportski direktor londonskog kluba Edu je već nekoliko meseci u pregovorima sa Žezusovim agentima oko mogućeg transfera na Emirate. S obzirom na to da je do nedavno radio u Sitiju kao Gvardiolin pomoćnik, trener Tobdžija Mikel Arteta sarađivao je sa 25-godišnjim Brazilcem, što je jedan od razloga koji Arsenal stavlja u ulogu favorita za njegov potpis. Pride, veruju u londonskom klubu da bi, uprkos tome što je njegova vrednost procenjena na okruglo 50.000.000 evra, mogli da dobiju Žezusa za znatno manje novca, jer ugovor mu ističe za godinu dana.

Siti je za njegove usluge pre nešto više od pet godina Palmeirasu platio 32.000.000 evra. Kako je igrao u istom periodu kao i Serhio Aguero, Žezus nikada nije uspeo da se izbori za mesto startera kod Gvardiole. Ipak, 89 golova i 45 asistencija na 229 utakmica nije nimalo loš učinak za čoveka koji je do prošle godine živeo u senci jednog od najboljih napadača u istoriji Premijer lige.


tagovi

Gabrijel ŽezusLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara