(©Reuters)
(©Reuters)

Artetu zabavljaju transfer spekulacije: Lakazet igra odlično, ali nema razgovora o novom ugovoru pre leta

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.04.21. | 15:19

Da li će francuski napadač ostati na Emirejtsu zavisiće od postignutih rezultata ove sezone. Rasplet pomno prate Roma i Sevilja

Naći će se Aleksandre Lakazet na raskrsnici puteva na leto. Ulazi francuski napadač u poslednju godinu ugovora sa Arsenalom, a pojedini evropski klubovi već su počeli da mu opipavaju puls. Roma i Sevilja su u potrazi za napadačem, a Lakazet je profil napadača kakvog traže.

Jednom nogom je Aleksandre Lakazet zakoračio ka izlaznim vratima Emirejtsa, ali je u minulih mesec dana drastično podigao formu i u Arsenalu su počeli da razmišljaju o produženju ugovora. Poklopile su se dobre igre Tobdžija sa Lakazetovim ulaskom u golgetersku formu, ali novi ugovor neće dobiti pre leta.

Izabrane vesti

Treneru Arsenala Mikelu Arteti najbitnije je ono što se događa u ovom trenutku. Želi Španac da njegovi momci budu usredsređeni na teren…

“Uvek sam srećan kad ljudi pričaju o našim igračima i nagađaju - to znači da im ide dobro i da privlače pažnju drugih klubova. Situacijom sa Lakazetom ćemo se pozabaviti na leto. Razgovaraćemo sa njim i predočiti mu naše planove u budućnosti. Sada želim da igrači budu fokusirani samo na teren i da izvlače maksimum”.



Liga Evrope: (1.55) Arsenal (4.00) Slavija (6.25)


Aleksandre Lakazet postigao je tri gola na prethodne četiri prvenstvene utakmice, a u svim takmičenjima ove sezone tresao je mreže 13 puta. Imao je Francuz prazan hod, uostalom kao i ceo tim, ali je i pored uspona najefikasniji igrač Tobdžija u Premijer ligi.

Zbog sjajne radne etike Mikel Arteta ukazuje Lakazetu šansu u kontinuitetu, čak je Pjera Emerika Obamejan gurnuo na bok kako ne bi morao da se opredeljuje između njih dvojice.

“Mislim da već mesecima igra veoma dobro, zaista je u dobroj formi. Održava taj nivo, postiže golove i pruža timu neku drugu dimenziju. Njegova radna etika je fenomenalna i to je ono što mi želimo”.

Da li će doći do produžetka saradnje zavisiće i od rezultata u tekućoj sezoni. Tobdžije su daleko od zone Lige šampiona, vrata koja kroz prvenstvo vode do elite samo što se nisu zatvorila, pa će klub sa Emirejtsa kroz Ligu Evrope napasti povratak u društvo izabranih.

„Sve zavisi od toga da li pobeđujemo, da li ćemo i u kom evropskom takmičenju nastupati naredne sezone”, zaključio je Mikel Arteta.



tagovi

SeviljaRomaArsenalMikel ArtetaAleksandre Lakazet

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara