Takuma Asano i Kejlor Navas (©Reuters)
Takuma Asano i Kejlor Navas (©Reuters)

Asano posle Nojerovog nišani i gol osramoćenog Navasa

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.11.22. | 08:05

Japan protiv Kostarike (nedelja, 11) ima priliku da obezbedi plasman u osminu finala Svetskog prvenstva

Nekadašnji fudbaler Partizana Takuma Asano prošle srede je postao heroj Japana, golom je srušio Nemačku i doneo Plavim samurajima tri boda, prvim na Svetskom prvenstvu u Kataru. Japanci su tako došli nadomak plasmana u osminu finala, ove nedelje od 11 časova, na otvaranju dnevnog programa imaju prvu meč loptu protiv Kostarike na stadionu Ahmed bin Ali u Al Rajanu.

Pobeda protiv ekipe koja se pokazala u najgorem svetlu na turniru u prvom kolu približava Japan nokaut fazi. Remi takođe može da donese plasman kolo pre kraja, ali uslov je da Španci savladaju Nemačku.

Izabrane vesti

Na konferenciji za medije pred susret sa Kostarikom, očekivano se pojavio upravo Asano. Ovih dana je ofanzivac Bohuma bio najtraženiji među reprezentativcima, ispoštovao je Sedmu silu. Uključujući i reportera Mozzart Sporta Vujadina Tomkovića.

Za naš portal je pričao o Partizanu, japanske novinare je naravno zanimala mnogo više utakmica sa Kostarikom.

Ako budemo ušli u utakmicu sa idejom da osvojimo bod, izgubićemo. Moramo da se spremimo isto kao za meč sa Nemačkom, to će nam doneti dobar rezultat. Ne sumnjam u to da ćemo da odradimo posao na najbolji mogući način. Kostarika će definitivno dati sve od sebe, ali uveren sam da će Japan da istraje. Prvi cilj nam je da damo gol, 100 odsto smo spremni“, uverava Asano.

11.00: (1,48) Japan (4,10) Kostarika (7,50)

Kostarika je doživela debakl, pravu blamažu. Španija joj je spakovala u 1. kolu sedam golova u mrežu, mogla je i više. Već posle 20 minuta je bilo rešeno pitanje pobednika i to sigurno ostavlja ogromne traume po Kejlora Navasa i njegove saigrače.

Golman Pari Sen Žermena je posle debakla najviše na udaru. Ovaj 35-godišnjak je najveća zvezda ekipe, pa samim tim i prva meta kritičara. Nikada ranije u karijeri mu se nije desilo da primi sedam golova na jednoj utakmici, ovo je situacija u kojoj niko ne može da predvidi kako će da reaguje kada bude stao na crtu protiv Japanaca. Svakako, ne može da mu prija to što su kritike na račun Kostarike konstantne, iz svih krajeva sveta. Čak je i legendarni napadač Nemačke Lukas Podolski bio oštar prema izabranicima Luisa Fernanda Suareza, kazao je da je sramota da neko ode na Svetsko prvenstvo samo da bi tako bio deklasiran.

Kostarikanci su do sada igrali tri puta protiv Japana, sve prijateljske utakmice, a nisu pobedili nijendom. Odigrali su 2002. godine 1:1, posle toga su Japanci slavili 2014. i 2018. sa po 3:1 i 3:0. Ovo je centralnoameričkoj selekciji šesto učešće na Mundijalu, treće uzastopno, a do sada je dva puta prolazio u nokaut fazu. Najbolji uspeh je ostvario 2014, kada je došao do četvrtfinale. Junak je tada bio upravo Navas.

Japancima je ovo sedmo uzastopno takmičenje na svetskoj smotri, a u tri navrata su Plavi samuraji stizali do osmine finala. Nijednom nisu preskočili tu rundu. Zanimljivo, samo su 2002. godine vezali dve pobede, kada su savladali prvo Rusiju sa 1:0, pa Tunis sa 2:0. Tada je Japan bio domaćin turnira, poslednjeg pre ovog koji se igrao u Aziji.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

SVETSKO PRVENSTVO (GRUPE E) - 2. KOLO

Nedelja

11.00: (1,48) Japan (4,10) Kostarika (7,50)

20.00: (2,50) Španija (3,35) Nemačka (2,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Svetsko prvenstvoSvetsko prvenstvo 2022reprezentacija Japanareprezentacija KostarikeTakuma AsanoKejlor Navas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara