Atalanta odbila 50.000.000 iz Madrida, ni da čuje za “siromašnu“ ponudu Juventusa

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.07.20. | 09:52

Boginja provincije procenjuje svog golgetera na znatno višu sumu novca

Odavno Atalantine igre ne predstavljaju apsoluto nikakvo iznenađenje i Boginja provincije odavno nije samo hit Serije A i Evrope, već klub koji igra strašan fudbal u kontinuitetu, a jedan od najzaslužnijih za takav izgled kluba iz Bergama je - Duvan Zapata.

Kolumbijski golgeter igra najbolji fudbal karijere, a sa 18 pogodaka i još osam asistencija doveo je Atalantu do četvrtfinala Lige šampiona, pozicije odmah iza Juventusa i Intera na tabeli Serije A, pa je sasvim logično što je privukao veliku pažnju najvećih klubova Evrope. Italijanski Skaj tvrdi da je interesovanje za Zapatu vrlo ozbiljno, ali da Atalanta ne želi da ni da čuje za ponude manje od 80.000.000 evropskih novčanica. Skaj je otišao i korak dalje, pa otkrio da je Atalanta u poslednjih nekoliko dana odbila dve ponude za Zapatu - prvu od Juventusa, potom i od madridskog Atletika.

Izabrane vesti

Juventus je, naime, za Zapatu dao prvu ponudu na 30.000.000 evra, plus ugovor golmana Matije Perina, ali klub iz Bergama je glatko rekao "NE", a ista je u fudbalskoj Italiji ocenjena kao "siromašna". Stara dama juri naslednika Gonzala Iguaina, a Zapata je viđen kao jedno od mogućih rešenja. Međutim, ako je Juventus zaista ozbiljan da Kolumbijca učini novom "devetkom" Fabio Paratići moraće da zavuče ruku duboko u džep kako bi uopšte zainteresovao Atalantu.

Finansijski značajno bolja ponuda stigla je od Atletika, ali ni ona nije previše zagolicala maštu vrhuški Atalante. Ona iznosi 50.000.000 evra, ali ni to nije bilo dovoljno. Atletiko je u neuspešnoj potrazi za čovekom koji će u srcu napada odmeniti Dijega Kostu. To definitivno nije uspeo Alvaro Morata, koga su Rohiblankosi pod klauzulom obaveze platili Čelsiju na kraju preko 60.000.000 evra. Prvobitna ideja Dijega Simeonea bila je da se krene u pohod na Arkadijuša Milika, ali je prvi čovek Napolija Aurelio de Laurentis tražio previše novca. Oko 70.000.000 evra, što je svakako previše novca, s obzirom da je Milik u poslednjoj godini ugovora. Dugo se potom razgovaralo sa Pari Sen Žermenom oko Edinsona Kavanija, zimus do dogovora nije došlo zbog toga što je francuski klub tražio 20.000.000 evra obeštećenja, iako je Matador bio na manje od šest meseci do isteka saradnje. Kavani je danas slobodan igrač, mada Atletiko i dalje nije napravio nijedan konkretan potez ka njegovom dovođenju. Doduše, o tome se spekuliše i dalje.

Da li je Zapata rešenje za Atletikov napad? Može biti, ali teško je poverovati da će Atletiko platiti Atalanti traženih 80.000.000 evra posle velikih ulaganja u poslednjih godinu dana.



tagovi

Duvan ZapataLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara