Foto: https://en.atleticodemadrid.com/
Foto: https://en.atleticodemadrid.com/

Atletiko doveo jednog od najboljih driblera Primeire za 6.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.07.22. | 13:56

Samuel Lino drugo pojačanje madridskog kluba ovog leta

Novo lice na Vanda Metropolitanu. Atletiko je promovisao drugo pojačanje u aktuelnom prelaznom roku. Najnovija akvizicija madridskog kluba je Samuel Lino, Brazilac koji je potpisao ugovor na pet godina, a kojeg su Jorgandžije platile Žil Visenteu 6.500.000 evra.

U pitanju je 22-godišnji napadač kojeg madridski mediji opisuju kao jednog od najboljih driblera portugalske Primeire, a pored velike brzine i odličnog driblinga, Lina karakteriše i vrlo pristojna završnica, na šta ukazuje 14 golova u svim takmičenjima prošle sezone. Pride, upisao je i pet asistencija, te zasluženo poneo titulu jednog od najprijantijih iznenađenja portugalskog prvenstva u prošloj sezoni i podneo kandidaturu za najboljeg igrača, ali i najboljem mladog fudbalera Primeire.

Izabrane vesti

Nije doduše ni pre dve godine imao preterano slabiji učinak, postigao je devet golova, s tim da je na terenu proveo gotovo 1.000 minuta manje nego ove sezone, a sa takvim brojkama skrenuo je pažnju brojnih evropskih klubova. Pre svih oni u okolini, Porto i Benfika, ali...

"Bilo je velikih klubova koji su hteli da dovedu Samuela, ali su stigli kasno. Atletiko ima veći finansijski potencijal od velikih portugalskih klubova", rekao je još skoro dva meseca trener Žil Visentea Rikardo Soareš.

U Atletiku ga pak čeka dokazivanje kod Dijega Simeonea. Vrata prvog tima mogla bi da mu otvori njegova polivalentnost, jer pored primarne pozicije levog krila, može da pokrije i poziciju centralnog napadača, ali i onu na desnom krilu. Ipak, Čolo je baš u ofanzivnom delu tima najbolje “pokriven”, te ostaje da se vidi da li će Lino otići na pozajmicu ili ostati da se bori, pre svih sa Janikom Fereirom Karaskom, a onda i sa ostalim napadačima Atletika za mesto u timu.

Lino je u Žil Visente stigao pre tri godine iz Sao Bernarda za nepoznatu sumu novca, a prethodno je šest meseci bio na pozajmici u omladinskom timu Flamenga. Ni za jednu selekciju Brazila još nije debitovao.


tagovi

Samuel LinoLetnji prelazni rok 2022Atletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara