Molina i Vinisijus (Foto: ©Reuters)
Molina i Vinisijus (Foto: ©Reuters)

Atletiko se nameračio na desnog beka iz Serije A

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.05.22. | 21:15

Interesovanje pokazuje i Arsenal

Kiran Tripije je napustio Atletiko još zimus, a isto bi uskoro mogao da učini i Šime Vrsaljko. Hrvatskom reprezentativcu ugovor sa madridskim klubom ističe za nešto više od mesec dana i ukoliko ga ne produži, Atletiko će biti u deficitu sa desnim bekovima. Zbog toga će jačanje upravo pomenute pomenute pozicije biti prioritet sportskog direktora Jorgandžija Andree Berte.

Ugledni italijanski transfer guru Đanluka di Marcio piše da se Atletiko ozbiljno nameračio na Nahuela Molinu. Toliko da je Čolo Simeone već kontaktirao 24-godišnjeg Argentinca. Navodno, desni bek Udinezea je još u januaru bio meta Kolčonerosa, ali Madriđani tada nisu uspeli da zaključe posao, te su doveli Danijela Vasa kao primarno rešenje. Ipak, Molina je ostao na vrhu liste želja Čola Simeonea i Atletiko će na leto ponovo pokušati da ga dovede.

Izabrane vesti

Vlasnik kluba sa Friulija Đino Poco obećao je Molininim predstavnicima da će saslušati i uzeti u razmatranje ponude svih klubova kako ne bi sprečio njegov dalji fudbalski razvoj. Ipak, Poco prvo želi da testira platežnu moć klubova iz drugih zemalja, posebno iz Engleske odakle između ostalih interesovanje pokazuje i Arsenal.

Ono što za Atletiko predstavlja problem jeste upravo cena, jer Udineze svog beka procenjuje na 30.000.000 evra, što je prevelika cifra za klub iz glavnog grada Španije. Podsetimo, iz istih razloga je Berta odustao i od svog favorita Metija Keša za kojeg je Aston Vila zahtevala ogromnu svotu novca. Na kraju je Englez produžio ugovor sa Vilom do 2027. godine.

Molina je ove sezone u Seriji A bio jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji. Odigrao je 35 prvenstvenih utakmica, postigao sedam golova i upisao pet asistencija. Njegove partije nisu prošle nezapaženo ni kod selektora Argentine Lionela, pa je Molina od debija početkom aprila prošle godine do danas upisao 15 nastupa za seniorski tim. U Udineze je stigao iz rezervnog tima Boke Juniors kao slobodan igrač pre manje od dve godine i nema sumnje da će, ukoliko svoje namere sprovede u delo, Molininom prodajom Udineze ostvariti jedan od većih profita u istoriji kluba.


tagovi

Nahuel MolinaLetnji prelazni rok 2022Atletiko MadridUdineze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara