Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Atletikov meksički tim na Leonovom Nou Kampu

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 23:30

Šampion Aperture loše otvorio Klausuru, ali uzda se u domaći teren gde je neporažen na 17 mečeva u prvenstvu. Istovremeno, ekipa iz San Luisa vezala osam poraza na strani

Da li je predugo lumpovao ili se tim psihološki ispraznio, tek Leon na startu nove kampanje nije ni bleda senka tima iz minule sezone. Aktuelni šampion Aperture loše je započeo Klausuru i posle dve utakmice na kontu ima samo bod. Priliku da ostvari premijerni trijumf imaće noćas, u sklopu poslednjeg susreta 4. kola, kada mu u goste bude stigao Atletiko San Luis (04.00).

Žinjak i njegov Tigres bili su kobni na otvaranju, da bi pre dve sedmice Pačuka odolela na Nou Kampu, kako inače nazivaju stadion Leona. Još šokantniji podatak vezan je za činjenicu da puleni trenera Ignasija Ambriza još ni mrežu nisu uspeli da zatresu. Vredi napomenuti da Lavovi nisu igrali meč 3. kola, usled izbijanja Covid-19 u redovima Rajadosa, što je prouzrokovalo reprogramiranje obaveze.

Izabrane vesti

Što se tiče gostiju, koji su inače u oni u meč ulaze posle prve pobede u prošlom kolu, kada su kod kuće porazili Gvadalaharu. Prethodno su zabeležili dva poraza na gostovanjima Klub Americi i Nekaksi, i tako nastavili uspostavljen trend iz Aperture. Naime, sastav kojim od pre mesec i po dana rukovodi urugvajski trener Leonel Roko izgubio je na osam uzastonih duela na strani u prvenstvu.

Naruku timu iz San Luisa, koji je inače u većinskom vlasništvu Atletiko Madrida, ne ide ni informacija da je Leon neporažen na 17 poslednjih domaćinstava u šampionatu - na 15 je slavio - odnosno doživeo je dva neuspeha na prethodnih 37 ligaških susreta.  

Suočeni sa lošim početkom turnira u Klausuri Lavovi su pod pritiskom, a defanzivac Stiven Bareiro izjavio je koji su ciljevi Leona.

"Osim što je Leon trenutno šampion, ovaj tim uvek ima obavezu da pobedi, da se bori za prvo mesto", izjavio je on.

S druge strane, Atletiko se probudio protiv Gvadalahare, a vezista Huan Kastro govorio je o ključevima traženja nove pobede.

"Moramo da nastavimo sa istim intenzitetom i agresivnošću. Biće veoma važno da izađemo motivisani kao protiv Čivasa", izjavio je igrač crveno-belih.

U 2020. godini ove ekipe su dva puta odmerile snage, i u oba navrata u San Luisu. Najpre je Atletiko pobedio sa 3:1, a krajem septembra Leon je trijumfovao sa 2:0.

MEKSIKO 1, KLAUSURA – 4. KOLO

Petak

Tigres – Nekaksa 1:1 (1:1)

Subota

Mazatlan – Pačuka 1:0 (1:0)

Nedelja

Gvadalahara - Huarez 1:2 (0:2)

/Masijas 78 - Leskano 10, Garsija 29/

Kruz Azul - Keretaro 4:1 (3:1)

/Alderte 23, Pineda 37, Rodrigez 45, Ernandez 74 - Sepulveda 42/

Tihuana - Toluka 3:2 (3:1)

/Manotas 13, Martinez 21, Sansores 24 - Kanelo 37, Barbijeri 54/

Pumas - Atlas 0:0

Ponedeljak

Santos Laguna - Klub Amerika 1:1 (0:1)

/Munjoz 82 - Martin 44/

Utorak

04.00: (1,63) Leon (3,70) Atletiko San Luis (5,10)

Sreda

04.00: (3,25) Puebla (3,25) Monterej (2,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1LeonAtletiko San Luis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara