Alesandro Dijamanti u dresu Votvorda, u razgovoru sa Džejmijem Vardijem (©Reuters)
Alesandro Dijamanti u dresu Votvorda, u razgovoru sa Džejmijem Vardijem (©Reuters)

Australija: Mekartur bez Jovanovića i reprezentativca napada indisponiranog Dijamantija

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.05.21. | 09:39

Vestern Junajted u ponedeljak od 11.05 časova traži izlazak iz krize i prekid serije od šest uzastopnih poraza

Prvenstvo Australije ulazi u završnu fazu. Melburn Siti je obezbedio direktan plasman u polufinale, tamo će verovatno i aktuelni prvak Sidnej, dok se za četiri mesta u četvrtfinalu plej-ofa bori nekoliko ekipa. Među njima je i Mekartur, koji danas od 11.05 časova gostuje Vestern Junajtedu.

Za sada je tim Anta Miličića u veoma dobroj poziciji. Zauzima šesto mesto na tabeli sa bodom više od sedmoplasiranog Velingtona i dva od osmoplasiranih Vonderersa, a uz to ima i odigran meč manje od obe ekipe. Trijumfom nad Vestern Junajtedom bi praktično jednom nogom zagazio u četvrtfinale.

Izabrane vesti

11.05: (4,40) Vestern Junajted (3,50) Mekartur (1,77)

Dodatna olakšavajuća okolnost mu je ta što je Vestern Junajted praktično potpisao kapitulaciju još početkom maja. Već tada je bilo jasno da neće moći da se domogne plej-ofa, počela je serija očajnih rezultata koja i dalje traje.

Ekipa čiji napad predvodi 38-godišnji Alesandro Dijamanti izgubila je šest uzastopnih utakmica. Na prošloj je kod kuće deklasirana od strane Melburn Viktorija, jednog od dva tima koji su lošije plasirani od njih na tabeli, sa neverovatnih 6:1. Jedini gol za Vestern postigao je Dijamanti iz penala, kada je već bilo 4:0.

Mekartur i Vestern su se sastajali do sada samo dva puta, oba ove godine. Obe ekipe su ostvarile pobede na svom terenu, Vestern sa 4:1 u februaru, a Mekartur mesec dana kasnije sa 2:1.

Vezista Mekartura Deni Ženro napustio je ekipu kako bi se priključio reprezentaciji Australije, ali dobra vest po goste je ta što se Benja Ečeberija oporavio od povrede taman na vreme da odmeni Ženroa. U konkurenciji za tim je i Čarls Mombva, koji je takođe bio na bolovanju. Nažalost po Mekartur, nekadašnji štoper Vojvodine Aleksandar Jovanović nije uspeo da sanira povredu lista i ovaj meč će gledati sa tribina.

AUSTRALIJA 1

Ponedeljak

11.05: (4,40) Vestern Junajted (3,50) Mekartur (1,77)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Australija 1MekarturVestern JunajtedAleksandar Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara