Met Derbišajer (©Reuters)
Met Derbišajer (©Reuters)

AUSTRALIJA: Mekartur juri treće mesto i piše istoriju

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.06.21. | 09:21

Bikovi u poslednjem kolu A lige dočekuju Velington

Svih šest učesnika plej-ofa šampionata Australije su poznata pred poslednju rundu. A opet, nije nevažno kako će se ekipe od 3. do 6. mesta pozicionirati. Zato će u finalnom 24. kolu biti značajno ispratiti mečeve Brizbejna, Sentral Kousta, Mekartura i Adelejda. Petoplasirani Mekartur će danas na teren, sa ciljem da se pobedom nad Velingtonom domogne trećeg mesta, jer je trenutno samo bod daleko od Brizbejna (11.05).

Za razliku od domaćina koji je obezbedio mesto u finalnoj seriji, gosti su do protekle runde bili u igri za proboj među najboljih šest. Međutim, jučerašnji remi Adelejda otklonio je sve dileme, pa Feniks danas nema rezultatski motiv osim želje za nadigravanjem i eventualno ostankom na 7. poziciji.

Izabrane vesti

11.05: (2,65) Mekartur (3,05) Velington (2,65)

Iza Mekartura je vrlo dobra sezona. Novajlija u najboljem australijskom rangu proveo je veći deo debitanstke kampanje u A ligi u prvih šest, a sada pokušava da kvalitetna izdanja pretvori u istorijsku sezonu. Ekipa Anta Miličića je slavila u tri od poslednjih pet ligaških mečeva, a poražena je samo jednom na minulih osam duela. Iako je u tom periodu svega jednom sačuvana mreža, Mekartur je pronašao način da ostane kompetitivan.

Udarna igla Bikova je Met Derbišajer. Iako nije uspeo da postigne gol na susretima sa Sentral Koust Marinersom i Vestern Junajtedom, nekadašnji mladi reprezentativac Engleske je ove sezone postigao 14 golova za Mekartur.

Na drugoj strani je Velington, iza kojeg je serija od 10 mečeva bez poraza. Pet pobeda i pet nerešenih rezultata dovelo je tim Ufuka Talaja do borbe za plej-of. Međutim, brojni rezultati ostalih konkurenata išli su tokom koji nije prijao novozelandskom sastavu, pa od doigravanja ove sezone nema ništa.


tagovi

Australija 1MekarturVelington Finiks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara