Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Australija: Siti u strašnoj seriji, Vestern Junajted mu nikad nije uzeo bod

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.03.21. | 23:25

Građani mogu do liderske pozicije, ako savladaju redovnu mušteriju u 15. kolu A-lige

Marinersi su počeli da zastajkuju, Adelajd i Melburn Siti su im za petama. Pride, jedni imaju bod i utakmicu manje, a drugi je dva koraka daleko i isto toliko utakmica mu je preostalo da se izjednači sa Sentral Koustom. Prvu priliku Građani imaju već u četvrtak ujutru po srednjoevropskom vremenu, kada ih očekuje gostovanje Vestern Junajtedu (08.35).

Budući da je Vestern igrao domaće mečeve na tri različita mesta tokom tekuće kampanje, susret sa nebesko-plavima biće specifičan jer se igra na AAMI Parku koji je dom oba sastava. Vestern Junajted je pretrpeo treći poraz u četiri meča kada je prošlog vikenda izgubio sa 2:1 u gostima od novajlije Makartura. Sastav iz zapadnog predgrađa Melburna je rano poveo kada je Dilan Pjerijas pogodio mrežu u drugom uzastopnom meču. Međutim, pogoci bivšeg napadača Blekburna Meta Derbišajera i bivšeg krila Bilbaa Markela Susaete preokrenuli su utakmicu malo pre poluvremena, dovodeći Makartur do vođstva koje je uspeo da zadrži u drugom delu.

Izabrane vesti



08.35: (5,90) Vestern Junajted (4,10) Melburn Siti (1,50)

Tim rezultatom je Vestern Junajted skliznuo na deseto mesto na tabeli, iako je odigrao manje utakmica od svih ostalih prvoligaša i ima do tri utakmice manje od nekih svojih rivala. U narednih par mečeva ekipa trenera Marka Rudana će morati da se suoči protiv timova na suprotnim krajevima tabele. Posle Sitija sledi okršaj protiv kandidata sa dna Njukasla, a zatim sledi dvoboj sa liderom Sentral Koust Marinersima, odnosno dva meča sa devetoplasiranim Velington Feniksom, pre nego što se na kraju suoči sa drugoplasiranim Adelajdom.

Nade Marka Rudana da napravi niz pozitivnih rezultata možda će biti teško ostvarive s obzirom na raspored, ali pobeda u četvrtak pružila bi preko potreban podsticaj njegovim igračima.

Melburn Siti je zabeležio drugu pobedu protiv Vestern Sidnej Vonderersa u martu, jer je prošlog petka na domaćem terenu lagodno pobedio sa 4:1. Uprkos zaostajanju u 21. minutu, Građane su do ubedljivog trijumfa predvodili dvostruki strelac Kreg Nun, kao i pogoci Endrjua Nabuta i Džejmija Meklarena.

Nebesko-plavi su svoju pobedničku seriju produžili na šest mečeva, plasirali se na treće mesto na tabeli i sa dva meča manje zaostaju samo dva boda za vodećim Marinersima. Siti ima impresivan rekord protiv Vestern Junajteda, pošto je pobedio svih pet prethodnih susreta protiv njega, a poslednji put sastali su se u januaru i bilo je 2:1. Igrači trenera Patrika Kisnorba izgubili su na četiri duela u ovoj kampanji, međutim u tri slučaja to se desilo u gostima.

Posle oporavka od potresa mozga i povratka na klupu protiv Makartura, golman Vestern Junajteda Filip Kurto mogao bi da se bori za mesto među 11. Defanzivac Endrju Durant i veznjak Stiven Luštica takođe bi mogli da se vrate u tim, kao zamena za Tomislava Uskoka i Luka Dazela.

Melburn Siti je i dalje bez veznog igrača Ejdena O'Nila, koji je odsutan od januara zbog povrede donjeg dela leđa. Takođe bi mogao da ostane bez centralnog beka Nuna Reisa, koji je prinudno zamenjen posle samo 20 minuta u pobedi nad Sentral Koust Marinersima. Rostin Grifits bi mogao da zadrži svoje mesto u startnoj postavi uz Kurtisa Guda, ako portugalski internacionalac ne bude sposoban za igru. Očekuje se da će napadač Meklaren, koji je trenutno najbolji strelac A-lige sa 12 golova u 12 nastupa, ponovo predvoditi navalu.

AUSTRALIJA 1 - 15. KOLO

Četvrtak

08.35: (5,90) Vestern Junajted (4,10) Melburn Siti (1,50)

10.40: (2,10) Sentral Koust Mariners (3,40) Adelajd (3,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Australija 1A ligaAustralijaVestern JunajtedMelburn Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara