Aleksandar Dragović i Saša Kalajdžić (©Reuters)
Aleksandar Dragović i Saša Kalajdžić (©Reuters)

Austrijanci ne rizikuju s Arnautovićem, Dragović i Kalajdžić na megdan Slovacima

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.06.21. | 13:33

Poslednja provera za Das Tim i Sokole pred start Evropskog prvenstva

Austrija igra protiv Slovačke u Beču, na finalnom prijateljskom zagrevanju obe nacije pre nego što Euro 2020 počne sledeće nedelje. Domaći žele da se oporave od tesnog poraza od Engleske 1:0 u sredu, dok će gosti težiti poboljšanju u remiju sa Bugarskom 1:1 dan ranije (17.30).

Das Tim je, dakle, imao daleko jačeg suparnika, ali pretrpeo je dva uzastopna poraza i to bi moglo da bude zabrinjavajuće pred start smotre najboljih Starog kontinenta. Pre neuspeha sa Engleskom, Austrija je izgubila sa 4:0 od Danske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. što znači da je bez datog gola na poslednja dva meča. Istovremeno, na poslednjih pet susreta selekcija Franka Fode je imala samo jednu pobedu i nije uspela da sačuva mrežu.

Izabrane vesti

17.30: (1,75) Austrija (3,60) Slovačka (4,90)

Ipak, ne treba smetnuti s uma da je Austrija protiv Gordog Albiona imala znatno više šuteva i više poseda. Jasno je da je Euro prioritet, gde se Das Tim suočava sa Holandijom, Ukrajinom i Makedonijom u Grupi C, ali Foda će želeti da njegova selekcija ostvari pobedu protiv Slovačke kako bi ojačala moral.

Slovačka nije imala poraz u poslednja četiri meča, ali u ovu utakmicu kreće sa samo jednom pobedom u poslednjih pet mečeva. Morali su Sokoli da jure rezultat u poslednjem susretu sa Bugarskom, drugi put su bili prinuđeni na tu situaciju posle ranijih 2:2 sa Maltom. Slovačka je postigla gol u svaka od svoja poslednja tri meča, u dva navrata je postigla dva pogotka, a pobeda nad Rusijom 2:1 je vredna pomena.

Što se tiče minulog sudara sa Bugarskom, ključni igrači Slovaka kao što su Marek Hamšik, Milan Škrinijar i Martin Dubravka nisu bili uključeni u meč. Selekcija Štefana Tarkoviča nalazi se u Grupi E sa Španijom, Poljskom i Švedskom, i moraće da ostvari mnogo bolji učinak ako želi da stigne do nokaut faze za drugo uzastopno evropsko prvenstvo.

Bivši napadač Vest Hema, a sada kineskog Šangaj Porta Marko Arnautović propustio je prijateljski poraz od Engleske zbog povredom butine i verovatno neće rizikovati uoči Eura. Kapiten Julijan Baumgartlinger se oporavio od nedavne povrede i mogao bi da krene sa klupe. Među početnih 11 očekuju se i - pored Arnautovića - dvojica igrača srpskog porekla Aleksandar Dragović, nova akvizicija Crvene zvezde i Saša Kalajdžić.

U međuvremenu će Slovačka verovatno uvesti od starta Dubravku, Škrinijara i Hamšika, jer Tarkovič želi da izgradi ritam i samopouzdanje uoči završnog turnira.


tagovi

Prijateljske utakmicereprezentacija Austrijereprezentacija Slovačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara