Fotografija sa utakmice Nemačke i Danske na kojoj je Vajnberger delio pravdu, FOTO: Reuters
Fotografija sa utakmice Nemačke i Danske na kojoj je Vajnberger delio pravdu, FOTO: Reuters

Austrijski policajac sudi Partizanu: Samo tri puta delio pravdu u UEFA takmičenjima, prvi izazov u grupnoj fazi

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.09.21. | 12:00

Arbitar pred najtežim zadatkom u karijeri

Julijan Vajnberger, 36-godišnji austrijski sudija, delegiran je za utakmicu Partizana i Flore zakazanu za četvrtak od 18.45 časova.

Perspektivni arbitar skromnog iskustva na UEFA pozornici prvi put je delio pravdu leta 2018. godine kada se našao na centru u Mostaru, na utakmici Zrinjskog i Spartak Trnave, u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona, a od tada do danas sudio je samo još dva međunarodna klupska meča. Leta 2019. godine Vajnberger je bio delegiran za duel Nefčija i Sperante u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope, a ove godine ukazano mu je poverenje u utakmici kvalifikacija za Ligu konferencija između PAOK-a i Bohemijansa.

Izabrane vesti

Austrijanac koji će u četvrtak izaći na centar stadiona Partizana osim posla fudbalskog sudije radi i kao policajac, a susret u Beogradu biće mu prvi koji sudiji u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

Crno-beli susret dočekuju nakon vrlo dobrog početka i pobede nad Anortiozisom na strani (2:0), dok je Flora na premijeri u grupnoj fazi ostala praznih šaka u Talinu protiv Genta (0:1).



tagovi

sudijaFlora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara