Evangelos Pavlidis protiv Fajenorda (©AFP)
Evangelos Pavlidis protiv Fajenorda (©AFP)

AZ i Belić ne odustaju od Lige šampiona, ali sa Martensom ne umeju da pobede

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.02.24. | 12:28

Tim iz Alkmara u jednom od derbija 20. runde Eredivizije dočekuje Fajenord

Posle Ajaksovog okršaja sa PSV-om u subotu, Eredivizija će doneti i primamljiv spektakl u nedelju. AZ Alkmar dočekuje Fajenord u 20. kolu Eredivizije u pokušaju da se približi mestima koje vode u Ligu šampiona (14.30).

Marten Martens je do sada vodio dve utakmice sa mesta glavnog šefa struke AZ-a pošto je zamenio Paskala Jansena, koji je otpušten u januaru. I još nije doneo pobedu. Istovremeno, trenutno je pred najtežim testom do sada, pošto će se tim iz Alkmara sledeće nedelje suočiti sa Fajenordom takođe za polufinale Kupa Holandije, samo na De Kajpu.

Izabrane vesti

Sada će, u svakom slučaju, tim tridesetdevetogodišnjeg belgijskog stratega moći u potpunosti da iskoristi tribine AFAS stadiona. I bez sumnje, želi da upriliči radost svojim navijačima posle četiri prvenstvene utakmice bez pobede. Uspešan rezultat u duelu protiv Fajenorda bio bi idealan. Međutim, mora se istaći da je AZ trenutno daleko od željene forme. I svakako će biti potrebno da bude bolji nego pre dve sedmice sa Zvoleom ili nedavno u Herenvenu.

Prošlo je zaista mnogo vremena otkako se tim iz severne Holandije radovao pobedi u Erediviziji. Bilo je to početkom decembra, kada je stigao Almere Siti, kvalitativno potpuno drugačiji protivnik od onog iz Roterdama. Na primer, kako je holandski časopis Voetbal International naveo u jednom od svojih članaka, AZ još nije našao način da se uzdigne ni posle promene trenera.

14.30: (5,70) AZ Alkmar (3,80) Fajenord (1,63)

Inače, veliki problem u ovom meču za Alkmar može da bude na desnoj strani odbrane. Jukinari Sugavara je tek završio učešće sa Japanom na Kupu Azije, a njegova uobičajena zamena Denso Kasijus je suspendovan.

"Ima još mogućnosti. Gonsalo Esteves je sada u dobroj kondiciji da može da igra duže vreme, na ovoj poziciji može da igra i Aleksandar Penetra, koji je počinjao u prošlosti", naveo je Martens, koji ceni novajliju iz Partizana Kristijana Belića i ponovo će ga uvrstiti u startnih 11.

Fajenord trenutno prolazi kroz veoma težak raspored. U januaru je imao borbu u Kupu protiv trenutnog lidera Eredivizije PSV-a i savladao ga je sa 1:0, a zatim se suočio sa Tventeom u ligi i remizirao bez golova. Sada ga odmah čeka duel sa Alkmarom.

Pošto Tvente nije imao većih problema na svom terenu protiv RKC-a u subotu, vođstvo roterdamskog velikana na drugom mestu prvenstvene tabele smanjeno je na dva boda. A da kojim slučajem AZ slavi u predstojećem dvoboju, primakao bi se Roterdamersima na pet poena minusa.

Dvadesetjednogodišnji krilni igrač Kuhajib Drijeh bio je glavna meta Fajenorda tokom zimskog prelaznog roka. Gostujući strateg Arne Slot ga je mnogo želeo u svojim redovima, ali na kraju se uprava kluba nije dogovorila o uslovima sa gradskim konkurentom iz Ekscelziora.

Slot definitivno nije zadovoljan zbog toga.

"Možete pretpostaviti da sam razočaran", rekao je on novinarima. "Pokušali smo da privučemo nekoga ko će pojačati našu ofanzivu. Jednostavno nije išlo. Ponekad ste u iskušenju da dovedete određenog igrača da biste se osećali sigurnije. Ako moram da kažem svoje lično mišljenje, Drijeh je odličan".

EREDIVIZIJA – 20. KOLO

Petak

Almere Siti – Ekscelzior 2:1 (1:1)

/Resink 43, Videl 68ag – Perot 26/

Subota

Tvente - RKC 3:0 (1:0)

/Van Volfsfinkel 21, Boadu 80, Taha 81/

Fortuna Sitard - Herenven 3:3 (0:2)

/Halilović 60pen, 80, Gut 63 - Saraui 19, Brauers 24, 72/

Ajaks - PSV 1:1 (1:1)

/Bergejs 19 - De Jong 34/

NEC - Herakles 3:1 (0:1)

/Ogava 51pen, 59, Šeri 66 - Hornkamp 3/

Nedelja

12.15: (2,90) Vitese (3,35) Go Ahed Igls (2,45)

14.30: (5,70) AZ Alkmar (3,80) Fajenord (1,63)

14.30: (1,33) Utreht (5,10) Volendam (9,50)

16.45: (2,00) Sparta Roterdam (3,50) Zvole (3,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

EredivizijaAZ AlkmarKristijan BelićFajenord

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara