Srđan Babić (©Reuters)
Srđan Babić (©Reuters)

Babić potvrdio: Famalikao nema para, Bragi se Zvezda ne javlja

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.06.21. | 20:49

Štoper crveno-belih posle dobre sezone tražen u Portugalu

Prošlog leta Crvena zvezda je poslala Srđana Babića na pozajmicu u Famalikao, ali ovog želi da bude na raspolaganju Dejanu Stankoviću u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Posle dobrih partija u Portugalu, 25-godišnji Banjalučanin planiran je da se sa Milošem Degenekom, Radovanom Pankovom i mladim Strahinjom Erakovićem tokom priprema bori za mesto startera uz Aleksandra Dragovića, a zbog leve noge i sličnih fizičkih predispozicija upravo je Babić zamišljen kao idealna zamena za Nemanju Milunovića koji je nedavno otišao u tursku Alanju.

Izabrane vesti

Neće, međutim, biti lako crveno-belima da pridobiju Babića.

Situacija se zakomplikovala pošto Famalikao želi da ga otkupi, a javila se i Braga, te će na Marakani morati dobro da razmisle o daljim koracima u slučaju ovog igrača. Tekući ugovor ističe za šest meseci i ovaj prelazni rok je poslednja prilika da crveno-beli dobiju obeštećenje za njegov transfer. Druga opcija je produžetak ugovora, ali da bi to toga došlo, potrebno je i da igrač ima želju za ostankom.

Gostujući u emisiji Kafa u 5 banjalučke TV Elta, Babić je govorio o zamršenoj situaciji i potvrdio ranije pisanje Mozzart Sporta da se predsednik Brage Antonio Salvador uvredio jer mu danima niko iz Crvene zvezde nije odgovorio na konkrentu ponudu koja glasi 1.300.000 evra plus 10 odsto od naredne prodaje.

"Sve je otvoreno, imam ugovor sa Zvezdom još šest meseci tako da moram da se pojavim na prozivci, a videćemo da li ću i ostati. Sve je otvoreno", počeo je Babić.

U klubu je Babiću rečeno da se računa na njega.

"Pričao sam sa upravom i trenerom Dejanom Stankovićem, njihova ideja je da zaigram sa Dragovićem, ali stvarno je dobra konkurencija. Ima pet štopera i nije lako izboriti se sa takvom konkurencijom".

Famalikau je za otkup traženo 1.500.000 evra, ali Portugalci nemaju taj novac. Pokušali su da spuste cenu, međutim, bezuspešno.

"Hteli su da spuste na milion, čak i još, ali Zvezda nije htela da priča o tome. I dalje sam u kontaktu sa ljudima iz Famalikaa, oni hoće da me dovedu ali ne mogu da izdvoje taj novac".

Objasnio je Babić i šta se dešavalo u slučaju Brage.

"Dobio sam ponudu Brage da idem tamo, naravno i Zvezda bi dobila ozbiljne pare, ali ono što ste pročitali bukvalno sve je tačno. Kao da se neko igrao. Zvezda nije odgovorila na vreme, Braga je čekala sedam dana i povukla ponudu. Sad ćemo videti šta će biti dalje", potvrdio je mladi štoper za TV Elta pisanje Mozzart Sporta.

Zvezdino obrazloženje bilo je da čeka odgovor Real Sosijedada, iz kog je Babić stigao u Beograd, a koji ima prvenstvo u slučaju da je zainteresovan da ga vrati u San Sebastijan.

"Kada smo pravili ugovor Real Sosijedad je tražio da ima pravo preče kupovine, tako da je morao da bude obavešten, ali ne znam kako je išla ta priča, da li Sosijedad hoće ili neće, ništa se na kraju nije desilo".

Dok je bio u Zvezdi, Babić je minute delio sa Degenekom i Milunovićem, dok je u Famalikau bio nezamenjiv. Voleo bi da se tako nastavi.

"Meni je najvažnije da igram, u godinama sam kada je najbitnije imati kontinuitet. Nezvahvalno je u Zvezdi reći 'ja hoću da igram', jer stvarno je ogromna konkurencija, ali da li u Zvezdi ili nekom drugom klubu, cilj mi je da igram u kontinuitetu".

Za kraj, poruka da će biti strpljiv.

"Prelazni rok je do 1. septembra, a prošle sezone sam otišao 28. avgusta, pa hajde da vidimo šta će biti".


tagovi

Srđan Babićletnji prelazni rok 2021FK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara