Korentan Toliso, Benžaman Pavar i Kingsli Koman (Foto: Reuters)
Korentan Toliso, Benžaman Pavar i Kingsli Koman (Foto: Reuters)

Bajern bi da se rastane sa jednim francuskim reprezentativcem: Nagelsman čuva Komana, Toliso može da ide

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.07.21. | 17:52

Strelac pobedonosnog pogotka u finalu Lige šampiona prošle godine još nije postigao dogovor sa upravom oko novog ugovora, ali bi Julijan Nagelsman da ga zadrži

Zbog pandemije virusa korona Bajern je u sezoni za nama izgubio oko 150.000.000 evra. Zato u Minhenu razmišljaju o prodaji nekoliko igrača, pa čak i francuskih reprezentativaca Kingslija Komana i Korentana Tolisoa. Ipak, Julijan Nagelsman bi voleo da ima hitronogo krilo na raspolaganju, dok je pitanje da li za bivšeg vezistu Liona Bavarci mogli da dobiju željenih 20.000.000 evra.

Dokazao je svoju vrednost Bajernu Kingsli Koman, postigao je pre nešto manje od godinu dana pobedonosni pogodak u finalu Lige šampiona, dok je sezona za nama bila njegova najproduktivnija u dresu tima iz Minhena: postigao je osam pogodaka i ubeležio 15 asistencija. Jasno je da su ga povrede sprečile da ostvari još uspešniju karijeru, a ovo leto će biti izuzetno važno za njen nastavak.

Izabrane vesti

Naime, Koman traži od uprave kluba da mu izjednači primanja sa Lirojom Saneom. Bivši fudbaler Mančester sitija u ovom trenutku zarađuje duplo više od Francuza (18.000.000 evra bruto), dok su Hasan Salihamidžić i Oliver Kan na sastanku održanom pre par meseci bivšem fudbaleru Pari Sen Žermena i Juventusa ponudili 13.000.000 evra na godišnjem nivou (bruto).

"Komplikovan je slučaj. Ukoliko ne prihvati naše uslove, bićemo prinuđeni da budemo pragmatičnim i razmotrimo njegov odlazak, s obzirom da smo zbog pandemije u poziciji da moramo da budemo pažljivi sa trošenje. Dani ludosti su gotovi", izjavio je počasni predsednik kluba Uli Henes.

Koman je ugovorom vezan za klub do leta 2023. godine, tako da Bajern drži stvari u svojim rukama. Ipak, ukoliko ovog leta ne postignu dogovor o novoj saradnju, klub će biti voljan da pusti Francuza, ali u naredna dva prelazna roka samo po izuzetno visokoj ceni: 90.000.000 evra.

Mančester junajted više nije među timovima koji su zainteresovani za njegove usluge, s ozbirom da je dogovoren transfer Džejdona Sanča iz Borusije Dortmund, ali Komana prate Mančester Siti, Liverpul i Čelsi. Posebno je Plavcima interesantan, tačnije treneru Tomasu Tuhelu, koji je navodno voljan i da pusti Kaluma Hadson Odoija da krene u suprotnom smeru.

Ipak, novi trener Julijan Nagelsman bi da zadrži Komana na Alijanc Areni. Veoma ceni njegove kvalitete i voleo bi da ga ima na raspolaganju u svojoj debitantskoj sezoni na klupi šampiona Nemačke, ali i duže. Kako prenosi Ekip, Komanova sudbina će biti razrešena u narednih par sedmica.

I dok je sudbina Kingslija Komana neizvesna, Bajern ima vrlo jasan stav po pitanju Korentana Tolisoa - bivši vezista Liona je na prodaju. Postavljena je i cena, Bavarci traže 20.000.000 evra za fudbalera kojem je ostalo još godinu dana saradnje.

Zainteresovan je Juventus, prati ga i Napoli, ali klubovi iz Serije A smatraju da je cena previsoka. Svi se bore sa finansijskim problemima i zaintersovane strane nisu spremne da izdvoje pomenuti novac za nesumnjivo jako kvalitetnog fudbalera, ali i fudbalera koji ima bogatu istoriju povreda. Tako je u februaru imao još jednu u nizu, uspeo je da se oporavi za Evropsko prvenstvo, ali je već tada postalo jasno da je sa Bajernom završio.

Počeće Toliso pripreme sa Bajernom, planirano je i da obavi razgovor sa novim šefom struke, od kojeg se očekuje da će mu suptilno nagovestiti da je višak i da su u njegovim očima Jozua Kimih i Leon Gorecka nezamenjivi u srcu veznog reda.

Ostaje ipak mogućnost da Toliso odradi ugovor do kraja, pa da narednog leta napusti klub kao slobodan igrač, jer će mu tako biti daleko lakše da pronađe novo uhlebljenje. Ipak, takav scenario bi Kan i Salihamidžić da izbegnu po svaku cenu, što znači da bi mogli i da spuste zahteve za usluge 26-godišnjeg francuskog reprezentativca.



tagovi

Kingsli KomanKorentan TolisoBajern MinhenČelsiMančester SitiLiverpulletnji prelazni rok 2021JuventusNapoli

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara