Bajern izudaran, ali izbegao nokaut: Viljareal mogao i morao više od 1:0 (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 06.04.22. | 22:57

Bavarci se provukli u Španiji

Uz Benfiku, Viljareal je bio najpoželjniji rival na žrebu četvrtfinalnih parova Lige šampiona. Izvukao ga je Bajern, ali će u Minhenu morati da se strpe sa slavljem. Ako ga uopšte i bude...

Prva runda priprala je španskom predstavniku, koji je slavio na svom stadionu 1:0, a mogao je i - po viđenom ove srede uveče na Keramiki - morao ubedljivije.

Izabrane vesti

Sjano je majstor za kup sistem, Unai Emeri, pripremio svoje fudbalere. Od starta su igrali hrabro, brzo i konkretno. Nisu izgleda Bavarci očekivali pritisak, a još manje da će se već u 8. minutu naći u rezultatskom zaostatku. Šokirao ih je Arnaut Dandžuma i svojim šestim golom u Ligi šampiona ove sezone dao pokriće prilično hrabroj izjavi u intervjuu koji je na dan utakmice osvanuo u Gardijanu, a u kom tvrdi da je među najboljim krilnim napadačima današnjice. Možda pretenciozno, ali pogodio je u prošlom kolu protiv Juventusa, a sada doneo pozitivan rezultat Žutoj podmornici za revanš u Minhenu 12. aprila. To se mora ceniti.

Na pravom mestu našao se Holanđanin nigerijskog porekla posle šuta Danija Pareha koji bi Manuel Nojer verovatno odbranio. Veliki doprinos u toj akciji imao i Đovani Lo Selso čiji je centaršut spoljnim delom leve kopačke, iz prve, zapravo bio ključan za ono što će uslediti.


Bio je to udarac koji je Bajernove fudbalere bacio na konopce, ali domaćini su propustili brojne prilike da ih nokautiraju. Imali su sreće gosti da ne završe na podu, a najviše u 40. minutu kada je centaršut Frensisa Kokeljana završio u mreži, ali gol nije priznat pošto se Francuz prethodno nalazio u ofsajdu.

Bez šuta u okvir gola bio je Bajern za prvih 45 minuta. Robert Levandovski i Tomas Miler kao da nisu istrčali na travu Viljarealovog stadiona. Ista slika bila je i u drugom delu, s tim da je Nemac dodatno iznervirao svoje navijače kada u 50. minutu nije uspeo da skrene loptu u gol posle šuta Gnabrija. Nije to bio lak zadatak, ali nadavao se Miler golova na taj način. Nekada...

Što se tiče Levandovskog, poljski golgeter koji vodi "mrtvu trku" sa Karimom Benzemom za Zlatnu loptu 2022. (osim ako ponovo ne bude načinjena nepravda prilikom izbora), do kraja je ostao neprimetan. Pored toga što će za nedelju dana ekipi biti potrebna njegova mnogo bolja igra, najbolji strelac Bajerna biće i pod pritiskom zbog činjenice da je Realov napadač večeras razmontirao Čelsi s tri gola.

Iako je Bajern imao čak 21 šut (naspram Viljarealovih 11), Heronimo Rulji nije imao mnogo posla. Upisano je da su četiri lopte išle u okvir njegovog gola, ali nisu to bili šutevi zbog kojih je zastajao dah domaćim navijačima. S druge strane, Moreno, Dandžuma i rezervista Pedraza imaće za čim da žale u slučaju da Bajern na kraju, ipak, opravda ulogu favorita. Posebno Moreno, koji je u 53. minutu lepim udarcem sa distance u dalju stranu pogodio stativu, pa u 62. mogao da ponovi nešto slično golu koji je Dejan Stanković dao Nojeru 2011. godine. Kao tada u Šalkeu, golman Bajerna bio je daleko od svog gola, loše je doda loptu, Moreno uspeo da dođe do nje, brzo šutirao sa centra, ali za razliku od Stankovića, koji je to učinio iz neuporedivo teže pozicije, nije bio precizan.

Ne treba zaboraviti, Bajern je razočarao i u prvom duelu prošle runde, sa Salcburgom. Meč u Austriji završen je 1:1 i to tako što su se gosti izvukli golom Komana u 90. minutu. Puni optimizma doputovali su mladi fudbaleri Salcburga na revanš, a ispraćeni su poniženi, sa sedam lopti u svojoj mreži (1:7).

Ono što sigurno raduje navijače Viljareala jeste Unai Emeri na klupi, dokazani majstor za kup takmičenja. Sa Seviljom je triput osvojio Ligu Evrope, jednom sa Viljarealom, a sa Arsenalom je igrao finale. Pored odličnog trenera, Viljareal ima i mnogo iskusniju ekipu od pomenog Salcburga.

S razlogom veruju pristalice Žute podmornice da bi njihov klub mogao do drugog polufinala elitnog takmičenja. Prvo je bilo 2006, kada ih je zaustavio Arsenal.

LIGA ŠAMPIONA, ČETVRTFINALE - PRVI MEČ

VILJAREAL - BAJERN MINHEN 1:0 (1:0)

/Dandžuma 8/

Stadion: Keramika

Sudija: Entoni Tejlor (Engleska)

Žuti karton: Estupinjan (Viljareal)

VILJAREAL (4-2-3-1): Rulji – Fojt (81. Orije), Albiol, Tores, Estupinjan – Kokelan (59. Pedraza), Kapue, Pareho – Moreno, Lo Selso – Dandžuma (81. Čukveze).

BAJERN MINHEN (4-2-3-1): Nojer – Pavar (71. Zile), Upamekano, Ernandez, Dejvis – Kimih, Musijala – Koman, Miler (62. Gorecka, 90+4. Gorecka), Gnabri (62. Sane) – Levandovski


LIGA ŠAMPIONA - ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Utorak

Benfika - Liverpul 1:3 (0:2)

/Nunjez 49 - Konate 18, Mane 34, Dijaz 88/

Mančester Siti - Atletiko Madrid 1:0 (0:0)

/De Brujne 70/

Sreda

Čelsi - Real Madrid 1:3 (1:2)

/Haverc 40 - Benzema 21, 24, 46/

Viljareal - Bajern Minhen 1:0 (1:0)

/Dandžuma 8/


tagovi

Tomas MilerRobert LevandovskiĐerar MorenoViljarealBajern MinhenLiga šampionaUnai EmeriJulijan Nagelsman

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara